LELKIZŐ

Tragédia történhetett volna: megszólalt a balesetéről Rékasi Károly!

A színész évekkel ezelőtti motorbalesete után négy napja ismét karambolozott, ezúttal egy busszal.
  • Szerző: ripost

Négy és fél évvel a borzalmas motorbalesete után újabb karambolt kellett átélnie Rékasi Károlynak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A színész egy BKV busszal ütközött, ami elévágott a Soroksári úton. Bár szerencsére épségben megúszta a balesetet, Rékasit mégis megrázta az eset.

Fotó: Markovics Gábor

„Kockáról kockára, akár egy filmszalag, most is előttem van minden. Azt éreztem, hogy egyszerűen jön az a ménkű nagy jármű, a sofőr rám húzza a kormányt, mert ő a nagyobb. Nagyon furcsa érzés, hosszú perceknek tűnik. Belenézek a tükörbe: most ez tényleg nekem jön? Merre meneküljek? Megint a tükör: fékezek, tényleg nekem jön. Megtartom az autót, és a csattanás… Harmadik napja pörög ez a kisfilm, minden mozzanatot kristálytisztán idéz fel az agyam – idézte fel a Blikknek a baleset részleteit.

A színész ezek után biztos abban, hogy csak erős autójának köszönheti, hogy nem esett baja, ráadásul az is felháborítja, hogy a sofőr nem érzi vétkesnek magát.

„A buszsofőr a helyszínelő rendőröknek többször is elmondta, hogy nem látott engem, és szerinte ő nem hibás. Csak azért elképesztő az egész, mert ha nem érzi magát vétkesnek, akár a mai műszakjában is ugyanígy vezethet. Ha nem látott, akkor úgy kezdett háromszoros sávváltásba, hogy nem nézett körül, ezért egyértelmű volt a baleseti helyzet a helyszínelő rendőröknek is. A kocsim egy kifejezetten erős, nagy autó, de ha teszem azt egy pici, könnyű kocsiban ülök, a 25 tonnás busz átlökhetett volna egy másik sávba… Könnyen újra tragédia történhetett volna. Továbbra is tisztelem és segítem az utakon a tömegközlekedésben dolgozó sofőröket, de a kárt okozó vezetőt nem értem” - fogalmazott Károly, aki ezek után már nem is akarja, hogy kedvese, Pikali Gerda jogosítványt szerezzen.

És ezeket olvastad már?