LELKIZŐ

Pokoli kínokat él át a magyar zenész, megszólalt a Neoton zebrán elgázolt tagja

A Neoton Família egykori dobosa még most is sántít, az orvosok injekcióval enyhítik a fájdalmát.
  • Szerző: Ripost

Több mint két éve a zebrán gázolták el a Neoton egykori, az Old Boys jelenlegi dobosát, Bardóczi Gyulát, a segítségnyújtást is elmulasztó sofőrt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A zenész pokoli fájdalmakat élt át, és az is csak másodperceken múlt, hogy a felesége megúszta 2017. november 21-én a gázolást.

„Ha a nejem megvárja, amíg pénzt dobok a parkolóórába, talán sokkal rosszabb is történhetett volna. Annak örülök, hogy neki nem lett baja, de nekem a fejem, a hátam és mindkét lábam megsérült, eltörött a szárkapocs-, a sarok- és a bokacsontom” – mondta a Blikknek Bardóczi.

A korábban lopásokért, ittas vezetésért már büntetett vádlott be sem hajthatott volna arra a Győr belvárosában lévő útra, ahol a zenészt elgázolta, majd a baleset után elhajtott.

„Láttam, hogy jön felém az autó, kiabáltam: mit csinálsz?! Aztán már repültem is. Az első emlékem, hogy valaki levonszol az útról, sajnos sokkot kaptam. Azt sem tudom, hogy ki hívott mentőt, rendőrséget” – emlékszik vissza a Neoton legendája, akinek a mentők árulták el, szerencséje volt, vastag télikabátja mentette meg az életveszélyes belső sérülésektől.

Bardóczi így is kórházba került, sokáig csak mankóval tudott közlekedni. Egy éve is kezelésekre járt, sántított még, amikor a győri bíróságon találkozott gázolójával. Hosszú ideig dobolni sem volt képes.

„A jobb láb nagyon fontos egy dobosnak, sokáig egyáltalán nem tudtam játszani, sőt bizonyos mozdulatokra még most sem vagyok képes, néha pokoli a fájdalom, az orvos szerint ez már így is marad, injekciókkal tudja enyhíteni a kínt. Igazságügyi orvos szakértő már megvizsgált, de nem tudott állást foglalni, hogy maradandók-e a sérüléseim, így újabb szakértőre lesz szükség a kártérítés miatt. Belefáradtam az ügybe, járni végül is tudok, csak akkor sántítok, ha nagy a fájdalmam, és legalább életben maradtam” – mondta keserűen a zenész, aki már a bíróságon megsajnálta a gázolóját, aki a tárgyaláson bocsánatot kért.

A férfi menekülésének oka az lehetett, hogy ismerőse tudta nélkül használta a bontásra szánt, rossz műszaki állapotban lévő autót, amin nem volt biztosítás sem. K. Zs. elismerte felelősségét, segítségnyújtás elmulasztása és gondatlanságból elkövetett közúti bűncselekmény miatt másfél év börtönre ítélték, két kiskorú gyermeke miatt két évre felfüggesztve, emellett két évre eltiltották a járművezetéstől is.

Dr. Kozma Péter ügyvéd szerint a segítségnyújtás elmulasztása személy elleni bűncselekménynek számít, súlyosan büntetik, a sérült zenésznek pedig kártérítés jár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?