LELKIZŐ

Öt érdekesség, amit nem tudtál Balázs Fecóról!

A zenei legendának érdekes, fordulatokban gazdag élete volt. Összeállításunkban összegyűjtöttük élete talán legfontosabb pillanatait, tetteit.
  • Szerző: e.j.

1. Csuklótörés miatt lett zenész

Balázs Fecó a 60-as évek elején az FTC kölyökcsapatában játszott, ahol komoly sikereket ért el. Egy szerencsétlen kéztörés miatt végül kénytelen az aktív sportolást abbahagyni, ami végül óriási szerencsének bizonyult, ez irányította ugyanis őt a zenei pályára.

Fotó: Dömötör Csaba – Nemzeti Sport

2. Éretten vállalt gyermeket

Viszonylag későn, 47 évesen lett édesapa, fiát, Fecót rajongásig szerette.

3. Felesége volt a boldogsága

21 évvel fiatalabb feleségével, Imola asszonnyal 24 éven át éltek boldogan, de csak tizenkét éve keltek egybe.

Budapest, 1981. június 4.
Balázs Ferenc szerzõ, elõadó.
MTI Fotó: Vitályos József

4. Megmentette a sitkei kápolnát

1986-ban megmentett egy kápolnát. Még a Korál zenekar frontembereként Sitkén járt, ahol Kovács Ferenccel úgy döntöttek, megmentik a zene segítségével a falu romos kápolnáját. A végső elhatározás 1986 májusában született meg, és még ugyanabban az évben megrendezték az első Sitkei Rockfesztivált. Már a fesztivál hajnalán a legnevesebb előadók léptek színpadra, és az évek során a népszerűségét az időközben egyre jobban szaporodó nagy zenei fesztiválok sem törték meg. Az évek óta szándékosan alacsony áron tartott belépődíjakból származó bevételeket ugyanis továbbra is a kápolna felújítására és a falu támogatására fordítják.

5. Tangóharmonikán kezdte

Először nem is zongorán, hanem tangóharmonikán kezdett játszani, négyévesen ismerkedett meg a hangszerrel. Ezután énektanárhoz járt és zenei iskolába került.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?