LELKIZŐ

„Örökre eltorzult a testem” – Elrontották a szupermodell plasztikai műtétjét

Megtörtént a lehetetlen Linda Evangelistával, akinél a zsírleszívás pont az ellenkező hatást érte el.
  • Szerző: The_M

A kilencvenes évek nagy modellgenerációjából sokan még ma is aktívak, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Naomi Campbell és Helena Christensen elég sokat dolgoznak. A divatszakmában szintén legendásnak számító Linda Evangelista viszont teljesen eltűnt 5 évvel ezelőtt.

Linda nem mer az utcára lépni, mert teljesen máshogy néz ki

Linda nem mer az utcára lépni, mert teljesen máshogy néz ki (Fotó: Northfoto)

Ennek megrázó okára csak most derült fény. Az 56 éves egykori szupermodell az Instagramon mesélte el, hogy az eltűnése előtti hetekben befizetett egy rutinműtétnek számító zsírleszívásra. A beavatkozás során csak minimális zsírszövetet kellett eltávolítani, de valahogy ez is annyira felborította a szervezete működését, hogy a zsírsejtjei fékezhetetlen burjánzásba kezdtek. Rövid idő alatt rengeteget hízott, ahogy ő fogalmazott: „örökre eltorzult a testem”.

Lindán további két műtétet is elvégeztek, hogy visszafordítsák a folyamatot, de egyik sem járt sikerrel, csak újabb fájdalmakat okoztak. Evangelista ezért beperelte a klinikát és a műtétet végző orvost, mert tönkretették az életét. A teste eltorzulása miatt nem tud dolgozni, elvesztette minden önbizalmát, depressziós lett, és fél otthonról kimozdulni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Linda Evangelista (@lindaevangelista) által megosztott bejegyzés

Viszont szeretne normálisan élni, és azon dolgozik, hogy ne szégyellje az új testét az emberek előtt. Szeretne újra büszkén sétálni, még ha már nem is ugyanaz a nő, akit korábban ismert a világ.

A klinika egyébként egyelőre nem ismerte el a felelősségét, hiszen Linda esetében olyan mellékhatás lépett fel, amire szinte nulla az esély. Világszerte évi 1,5 millió olyan zsírleszívást végeznek el, mint amilyenen a modell is átesett, de hasonló zsírsejt burjánzás csak az esetek 0,0051%-ában fordul elő, és akkor sem ilyen intenzitással. Linda szerint őt erről a minimális kockázatról nem tájékoztatták, és ezért akar kártérítést kapni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?