LELKIZŐ

Nincstelen lett Antal Imre örök társa

Elvesztette mindenét és rokonainál húzza meg magát Antal Imre legjobb barátja.
  • Szerző: Ripost

Csak rokonai jóindulatán múlott, hogy nem került utcára Antal Imre legjobb barátja, Jenei József. A művész pártfogójának házát – ahol évekig ápolta a humoristát - közüzemi tartozások miatt elárverezték.

"Soha nem képzeltem volna, hogy ilyen megalázó helyzetbe kerülök" – mondta könnyes szemmel Józsi, aki anyagilag és fizikailag is belerokkant Imruska elvesztésébe. –  "A legjobb barátom volt, természetes volt, hogy miután kikerült az onkológiáról, magamhoz veszem a szentendrei házamba.”

A legendás Szeszélyes évszakok sztárja és pártfogója kettejük nyugdíjából vették a gyógyszereket, fizették közösen a számlákat, ebből vásároltak be. Aztán ahogy jobban lett Antal Imre, ahogy megkapta a fizetését, taxit hívott és elment törzshelyére a Piroska étterembe, ahonnan aztán a pincérek hívták fel Józsit, menjen érte a művész úrért.

"Persze nem haragudhattam rá, tudtam, hogy imád emberek közt lenni, csak nekem ezzel nagyon sok gondot okozott és kevesebb lett a közös kassza" – mesélte a %RIPOST%-nak Józsi. 

Ekkor kezdtek el gyűlni a közüzemi tartozások.

Aminek később az lett a vége, hogy elárverezték a házamat, de szerencsére ezt barátom már nem érte meg. Engem sérült unokaöcsém családja szánt meg, így nem kerültem utcára."

Józsi szomorú amiatt is, hogy nem tudja ápolni a humorista emlékét, mert bár Imruska öröksége az övé lett, ez mindössze pár személyes tárgya és néhány fotó volt. Voltak értékes festményei, de azokat ellopták a lakásából, a lakása pedig valahogy egy ügyvéd kezére került.

Mielőtt meghalt volt róla szó, hogy a végrendeletében az utána járó szerzői jogokat rá íratja, de eddig már nem jutottak el.

És ezeket olvastad már?