LELKIZŐ

Nincs visszaút: Ide temetik Schmuck Andort

Bár első hallásra roppant bizarrul hangzik, Shcmuck Andor ötvenévesen már pontosan tudja, hol fog nyugodni. A politikus nevét már a sírkőre is felvésték, így nincs visszaút. Az azonban sokáig kérdéses volt, hogy fiatal felesége, Eszter hogy dönt. Vajon mellette akar feküdni?
  • Szerző: Doris

Furcsa és egyben ijesztő lehet azzal szembesülni, hogy ötvenéves korunkban a nevünk már egy sírkövön szerepel. Schmuck Andorral pont ez történt, hiszen annak idején ígéretet tett jó barátjának, a 8 évvel ezelőtt elhunyt dr. Pánczél Zoltánnak arra, hogy egy helyen fekszenek majd, ha a földi létük véget ért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Andor évekkel ezelőtt ötven évre megváltotta a sírhelyét!

„Nyolc éve már, hogy az én Zoltán barátom elhunyt. Az ő személyes kérése volt, hogy mi majd egy helyen feküdjünk. Hogy ne gondolhassam meg magam, a nevem is belevésettem a sírkőbe. Alapvetően nem vagyok az a melankolikus típus, de bevallom, a halottak napja, és legfőképp a koronavírus-helyzet miatt egyre többet gondolunk az elmúlásra Eszterrel. Már-már az is megfordult a fejemben, hogy megírom a végrendeletemet, de igyekszem elhessegetni a negatív gondolatokat” – kezdte a -nak Andor, aki minden hónap 28-án, reggel 8 óra 30-kor kilátogat barátjához egy trombitással, aki elfújja az elhunyt kedvenc dalát, a My Way-t.

Egy dolog viszont már évekkel ezelőtt megfordult a fejében. Nevezetesen az, hogy ha időközben családot alapít, akkor nyilván a szerettei körében akar nyugodni.

Ám mivel az ígéret szép szó, döntését már semmiképp nem akarta megváltoztatni. Ezért nekiszegezte a kérdést fiatal feleségének, Eszternek: nyugodna-e mellette?

„Az vitán felül áll, hogy Eszter lesz a legszebb özvegy a világon. Természetesen teljesen rábíztam a kérdést, de kíváncsian vártam, mit felel. Vajon feküdne-e mellettem, ha befejeződött a földi pályafutásunk? Szerencsére egyelőre nyitottnak tűnik a dologra, de persze ez még a jövő zenéje, hiszen nagyon fiatal. Nem vitás, a miénk egy síron túli szerelem” – fogalmazott meghatottan a Tisztelet Társaságának elnöke.

Önkénteseket toborzott temetői szolgálatra

Andor mindig is egy karitatív jellem volt, így nem meglepő, hogy halottak napja előtt is példaértékű felajánlást tett. Önkénteseket toborzott, akik több mint 300 sírt tettek rendbe, sőt, ő maga is vállalta, hogy segít a szépkorúaknak.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?