LELKIZŐ

„Nem tudom, hogyan élek így tovább” – megrázó vallomást tett Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó elképzelni sem tudja az életét a férje nélkül.
  • Szerző: Ripost

Zaklatottan telt Pécsi Ildikó első éjszakája imádott férje, Szűcs Lajos halála óta. A művésznőt egy percre sem hagyja magára a családja, és egy orvos is ellenőrizte az állapotát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Csaba, a fia intéz mindent a kórházban, a család egy barátja, Péterfi Csaba pedig a temetői ügyekben segédkezik. Pécsi Ildikó még ebben a nehéz időszakban sem hajlandó elhagyni az otthonukat, ragaszkodik a megszokott környezethez, ahol minden szeglethez a párjával közös emlékek kötik. Ugyanakkor nehezen fogad el és enged közel magához bárkit, így egy nagyon régi barát vigyáz rá éjjelenként.

Anikó harminc éve került a családhoz, bejárónőként segített a ház körüli teendőkben, amikor Ildikó még rengeteget játszott és rendezett az ország minden táján. Az utóbbi időben ő ápolta Szűcs Lajost is, így teljes jogú bizalmas családtagnak számít.

„Ildikó többször felriadt éjjel, Anikó nyugtatta meg, vigasztalta, beszélgettek, fogta a kezét. Reggel orvos kezdett a művésznőnél, aki a körülményekhez képest rendben van. Anikó odafigyel mindenre, az önkormányzat pedig, ahogy az elmúlt évben is, gondoskodik arról, hogy mindennap ebédet szállítsanak a művésznőnek. Ettől függetlenül rendszeresen orvos ellenőrzi majd Pécsi Ildikó egészségi állapotát” – tudta meg a Blikk Péterfi Csabától, aki lehetővé tette, hogy pár szót váltsanak a művésznővel.

„Nem tudom, hogyan élek így tovább, Édesjólajosom nélkül. Ha a kis unokámra és a fiamra gondolok, velük akarok maradni, idekötnek, ha a Papára, akkor mennék utána…” – mondta a Blikknek elcsukló hangon Pécsi Ildikó.

Nem csoda, hogy szerettei most azt is az ő állapotától teszik függővé, hogy nyilvános lesz-e Szűcs Lajos máriabesnyői temetése.

„Mindketten Gödöllő díszpolgárai, természetesen a város saját halottjának tekinti Szűcs Lajost. Az olimpiai bajnok labdarúgó hamvasztás utáni temetésének időpontja még nem ismert, a család és a város egyaránt lehetőséget szeretne adni arra, hogy tisztelői nyilvánosan elbúcsúzhassanak a sportlegendától. Azt azonban a művésznő lelkiállapotától tesszük függővé, hogy a sírnál lévő szertartásra szűk családi körben kerül-e sor, vagy sem” – közölte Péterfi Csaba a család nevében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?