LELKIZŐ

Nem kedvelték színésztársai, mennie kellett Fodor Zsókának

A színésznő érezte, hogy már nem néznek rá jó szemmel Békéscsabán, ezért búcsút intett.
  • Szerző: Ripost

Eladta a lakását, és Pécsre költözött Fodor Zsóka, ahol tárt karokkal várták. Nehéz döntés volt, de most újra boldog."Eladtam Békéscsabán a la­kásomat. Megszakítottam ott egy kicsit minden kapcsolatot. Még játszom nyáron három My Fair Ladyt, de ennyi. Lépnem kellett. A második otthonom volt ‘68 óta. Békéscsabára azért mentem, mert ott volt Fekete Péter, aki a tenyerén hordott, de ő elment.

Miután elment, kihűlt körü­löttem a levegő. Akik ott maradtak, valahogy úgy érzem, hogy nem örülnek nekem. Népszerű vagyok, ha kiírják a nevemet, telt ház van, de nincs már körü­löttem az a szeretetteljes légkör, amit igényelnék, amit megszoktam. Amikor elment Péter, akkor vettem észre, hogy mosolyognak, gratulálnak, de nem őszintén. Előtte ezt nem vettem észre. Szó volt róla, bekerülök egy da­rab­ba, aztán egyszer csak nem" - magyarázta a Borsnak a színésznő.

"Úgy éreztem, ez valaminek a kezdete, inkább eljöttem. Nem volt nyílt utálat, ellenszenv, de éreztem, hogy nem fogadnak be. Mosolyogtak, de mindenkinek dolga lett, egyedül ültem az asztalnál. Nem hiányzom ott. Úgy éreztem, nincs már rám szük­ség, hát eljöttem."

A színésznőt kemény fából faragták: nem búslakodik, nem néz hátra, csak előre. Főiskolás kora óta sze­retett volna Pécsre kerülni, és most ott is van. Lettek barátai, igaz, még fáj a szíve azokért, akiket Csabán hagyott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?