LELKIZŐ

Nem enyhül a fájdalom: Charlie élete megváltozott Somló Tamás halála óta

A két zenész gyermekkora óta ismerte egymást, az utolsó években pedig szinte mindennap találkoztak.
  • Szerző: Ripost

Halála óta hiába múlt el több mint három év, az idő nem gyógyír Somló Tamás hiányára. Az LGT-s legenda tegnap lett volna 72 éves. Özvegye és zenésztársai még mindig nehezen hiszik el, hogy nincs többé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megszámlálhatatlan megemlékező poszt árasztotta el vasárnap kora délután a közösségi oldalakat. A hazai sztárok közül többen kitettek egy közös fotót, vagy egy kedves történetet a muzsikussal, többek között, Somló özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér és Tóth Vera énekesnő is. Utóbbi a közös fotójuk mellé ezt írta: “Ma lenne 72 éves a Somló. Nagyon hiányzol, Tomikám! Remélem jól vagy, ott, ahol vagy.”

A zenebohóc egyik legjobb barátja Horváth Charlie volt. Barátsága túlzás nélkül egy életen át tartott. Gyerekkorukban kezdődött, és ahogy telt az idő, egyre szorosabb lett. Őszintén szerették egymást, Charlie-nak ezért ma is ugyan olyan fájó az elvesztése.

„Kint voltam nála a temetőben múlt hét hétfőn a barátommal. Nagyon szeretem, nagyon hiányzik” – meséli a Borsnak Charlie.

„Egy padban ültünk általános iskolában, első gimiben, onnantól kezdve pedig ő is járta a világot, és én is jártam a világot, aztán az utolsó tizenöt évben szinte mindennap együtt voltunk. Ezt mindenki tudja. Voltak, akik az utolsó húsz évből csak a temetésére jöttek ki. Ő artista volt, én balettos. Egy iskolába jártunk, de szakmai órákra az artisták, a néptáncosok, a balettosok más-máshová. Az Operaházzal pont szemben volt az iskola” – mesélte egy korábbi interjúban Charlie, de az iskolai csínytevésekről inkább hallgatott. „Én mindig jó gyerek voltam. Tamástól tanultam ezt-azt, ő vagányabb csávó volt” – mosolyodik el.

Somló özvegyét, Gyöngyvért meghatotta az a sok szeretet, amit kislánya édesapjának születésnapján tapasztalt.

„Csomó megemlékezést láttam, melengeti a szívem, hogy egy picit sem kopik Tamás emléke a fejekben” – mondta a Borsnak Keszthelyi Gyöngyvér. „Tamás hiányának érzése a napjaink része, nyilván a születésnapja és karácsony környékén felerősödik ez. A születésnapját igyekeztünk mindig emlékezetessé tenni amíg élt, már jó előre megvettük Lilivel az ajándékot, készültünk, sugdolóztunk…szép emlékek ezek” – mondja Gyöngyvér, majd így folytatja: „Ezek a pillanatok hiányoznak, ez rossz érzés, de ettől függetlenül Tomi mindennap eszembe jut, és boldogsággal gondolok rá. Ma, a születésnapján olyan jó érzés, hogy ilyen sokan megemlékeznek róla. Közben persze az is eszembe jut, hogy kevesen ismerhették őt valójában. Megtiszteltetés számomra, hogy mellette lehettem, hogy kimehetek a temetőbe és gondozhatom a sírját. A hiánya sosem múlik el, hogy is múlna egy kivételesen optimista, kedves és támogató társé? Nehéz nélküle.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?