LELKIZŐ

Nagyon szomorú napra ébredtek a Harry Potter-rajongók

Vajon a legendás színész csa­ládja hogy tölti ezt a napot?
  • Szerző: Doris

Szomorú nap ez a mai a Harry Potter-rajongóknak, a Piton professzort alakító Alan Rickman ugyanis ma négy éve, január 14-én hunyt el 70 éves korában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Alan 1946. február 21-én született Londonban, édesapját még gyermekkorában elvesztette. Egy bátyja, egy öccse és egy húga van. Alant már gyerekkorában nagyon érdekelte a színészet, gyakran fel is lépett az iskolai előadásokon. Érettségije után azonban mégis úgy döntött, hogy inkább grafikus lesz, és ezért beiratkozott a Royal College of Artba. Majd mégis a világot jelentő deszkák mellett döntött, és huszonhat évesen elnyerte a Royal Academy of Dramatic Art ösztöndíját, így három évig tanult itt, és több színpadi alakítással vonta magára a figyelmet. Többek közt ennek volt köszönhető, hogy az itt kapott kedvező kritikák hatására a BBC is élénken érdeklődni kezdett iránta. Színpadi szerepei közül kiemelkedik Csehov Sirálya, majd később a Royal Shakespeare Company tagjaként emlékezetes alakítást produkált többek között az Ahogy tetszik, a Troilus és Cressida című darabokban.

Rickman nemcsak színészként elismert, hanem a képzésben is prominens szerepet vállalt: 2003-tól a Royal Academy of Dramatic Art alelnöke volt.

2016-ban hunyt el daganatos megbetegedésben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?