LELKIZŐ

Nagy Feró őszinte vallomása: igyekszik feloldozást nyerni a bűnei alól

Többször is elmegy a templomba, úgy érzi, ezek után jobb ember lesz.
  • Szerző: Ripost

Ismét a zsűriben sziporkázik A Dal 2020 tehetségkutató műsorában Nagy Feró, aki amellett, hogy poénjaival az idei évadban is a sok mosolyt csal az arcokra, továbbra is kíméletlenül őszinte a versenyzőkkel. Egyenesség jellemzi a magánéletében is, mert mint a Borsnak elmondta, egy életre megtanulta, hogy nem szabad hazudni.

Fotó: Sulyok László / Ripost

„Mindenki hazudott már életében, én is. Volt, hogy azzal az indokkal mondtam le valamit, hogy defektem van. Másnap lett is. Vagy, hogy meghalt a nagymamám. Nem szabad! A halál ugyanis jön, és ha nem találja a nagymamát, mert mondjuk ő már meghalt, megöl mást a családban. Úgyhogy olyat sose mondjunk ki, ami negatív – osztotta meg rossz tapasztalatait Feró, aki 74 évesen is kiapadhatatlan energiával dolgozik.

„Amíg az Úristen engedi, addig csinálom, énekelek. Nem gondolok rossz dolgokra, halálra, betegségre, mert ha engedném, hogy beférkőzzön a tudatomba, be is vonzanám. Csak a jóra gondolok, a negatívat elhessegetem. Ha mégis valami félelmetes és rossz jut eszembe, hangosan mondogatom magamnak, hogy „ez nem lehet”! És akkor nem is történik meg” – mesélte a Borsnak a zenész, akiről kevesen tudják, hogy a vallás fontos szerepet játszik az életében.

„Nagyon erős kapocs van Isten és köztem. Minden tőle függ, a szerelem, az élet. Rendszeresen járok templomba, havonta többször is bemegyek, mert ott van a legközelebb az Úristen, és ilyenkor sok mindent megbeszélünk. Meggyónom a bűneimet, megdicsérem és kérem, hogy adjon nekem további erőt mindenhez. És amikor kijövök, mérhetetlen megnyugvás jár át, úgy érzem, picit jobb emberré válok, tisztább leszek”.

Bár a Beatrice frontembere a színpadon még mindig kemény rocker, a Borsnak elárulta, egyre könnyebben érzékenyül el, olykor még el is pityeredik.

„Imádom az unokáimat, a kisebbiktől csak egy ajtó választ el, mert mellettünk laknak, a nagyobbik, Patrik pedig a vasárnapokat nálunk tölti. Leírhatatlan érzés, hogy amikor hazaérek egy fellépésről, befekszem a feleségem mellé az ágyba, egy hároméves kisember is ott van, és félálomban tapogatja az arcom, majd amikor megtalálja a bajuszom azt mondja: Papa, szeretlek! Ilyenkor nincs mese, könnybe lábad a szemem – mesélte meghatódva Feró, aki szerencsésnek érzi magát, hogy zenekarának tele van a koncertnaptárja, hogy rádióműsort vezet, és hogy részben ő dönt arról, idén ki legyen A Dal 2020 felfedezettje.

„El sem tudok jobb életet képzelni magamnak, mint ami Nagy Feróként megadatott nekem, szeretném, ha minél tovább tartana”.

És ezeket olvastad már?