LELKIZŐ

Mit szól apja véres kegyetlenségéhez Szilágyi István egyszem unokája?

Már csak egyetlen unokája maradt Szilágyi István özvegyének, Jolika néninek. Nándi, a kamaszfiú tavaly Brüsszelbe költözött az édesanyjával, a fiút azonban mélységesen megrázta apja kegyetlen tette. Nándor a gyilkosság után telefonon vigasztalta az összetört asszonyt.

Szilágyi István tizenhét éves unokája, Nándi egyelőre nem lehet nagymamája mellett, azonban első dolga az volt, hogy felhívja Jolika nénit, amikor megtudta a szörnyű hírt. A fiú, Péter első házasságából született, a szülők kapcsolata azonban megromlott, és évekkel ezelőtt a válás mellett döntöttek. A kis Nándi gyermekkora óta nagyon ragaszkodott a nagyszüleihez, akik mindig a legnagyobb szeretettel beszéltek róla.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az a kihasználható fajta nagypapa vagyok, mondhatni, az unokám az ujja köré tud csavarni engem. Nagyon aranyos, értelmes és kedves kisfiú. Fantasztikus, mert a szülei nem tiltják a számítógéptől, és most hatévesen már úgy ért hozzá, mint egy felnőtt. Olyan, mintha a gép a barátja lenne” – mondta el 2009-ban Liptai Claudiának a Mokkában a színész.

Fotó: Facebook

A nehéz körülmények között élő házaspár még a badacsonytomaji, 122 négyszögöles telken levő nyaralót is az unokájukra íratták, jóllehet, szükségük lett volna a pénzre, hiszen évek óta megalázóan rossz körülmények között éltek. Nándit azonban mindennél jobban szerették, a fiú pedig meg is hálálta a törődésüket. Édesanyjával korábban rendszeresen látogatták a nagyszülőket, palacsintát vittek nekik, és a lehetőségekhez képest sok időt töltöttek együtt.

A fiú és édesanyja azonban minden bizonnyal nem tudta elviselni Péter kegyetlenkedéseit, hiszen a saját szemükkel láthatták, hogyan bánik a férfi az idős szüleivel. Ám sokakhoz hasonlóan ők is tehetetlenek voltak, hiszen Szilágyiék mindig védték az agresszív Pétert. Ezek a körülmények is közrejátszhattak abban, hogy Péter volt felesége tavaly úgy döntött, új életet kezd a fiával, és elköltözik az országból.

Meg sem álltak Brüsszelig, ahol letelepedtek, egy ideje már ott élnek.

Péter volt felesége azonban így is biztosította a nagyszülőknek, hogy láthassák az unokájukat: amikor hazalátogattak Magyarországra, az első útjuk a XVII. kerületi romos kis házhoz vezetett, ahova az asszony magával vitte az új párját is, egy szunnita muszlim férfit.

„Néhány hónapja jártak itt. Nagyon kedvelem a volt menyemet, rendes asszony. Az új párja is kedves volt velünk, fát hasogatott nekünk a kertben, hogy be tudjunk fűteni” – mondta el a -nak Jolika néni.

Amikor az unokájára terelődött a szó, a meggyötört asszony vonásai ellágyultak.

„Nándika jó fiú, rendesen tanul, értelmes és okos. Nagyon szeretem őt. Megérdemelte a nyaralót, örülök, hogy amikor még a férjem élt, a nevére írattuk, így legalább mi is adhattunk neki valamit. Hétfőn felhívott telefonon, ő is összetört a tragédia hírére, megrendülten, sírva vigasztaltuk egymást. Nekem már csak ő maradt. Nem tudom, mikor jön vissza Magyarországra, de remélem, mihamarabb láthatom” - fogalmazott szomorúan az özvegy.

Kiborult az apjára

Nándort érthető módon teljesen összetörte a gyanú, miszerint a tulajdon apja oltotta ki imádott nagypapája életét. A fiú szerda reggelre minden addigi bejegyzését elrejtette a Facebookról, ám a megtalálta az egyik posztot. Kedden Dopeman: Ki ez a gusztustalan állat című számát hallgatta, láthatóan ezzel is utalva arra, mennyire elítéli apja tettét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?