LELKIZŐ

Megtörte a csendet Törőcsik Mari lányának a dajkája

Így emlékszik Vera néni a legendás színésznőre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Törőcsik Mari pénteken hajnalban aludt el örökre, halálával a magyar színésztársadalom egy pótolhatatlan alakját veszítettük el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Törőcsik Mari megrendítő interjút adott

Fotó: Kallos Bea / MTI

„Én voltam a kislánya, Terike dajkája az óvodában. Végtelenül aranyos nő volt Marika, mert senki nem hívhatta máshogyan! Nem engedte senkinek, hogy művésznőnek nevezze” – mondta Vera néni, aki elárulta, hiába volt Törőcsik a Nemzet Színésze, ő egy volt közülük.

„Amikor Maár Gyulával kerestek itt házat, először egy öreg pajtát akartak megvenni és azt felújítani. Beleszerettek abba az épületbe, de nem volt eladó. Aztán vették meg a mostani házat. Mindenkihez volt egy kedves szava. Imádta a virágokat, az enyémet mindig megdicsérte, és kért is belőle” – dicsekedett az asszony, aki azt is elárulta, Törőcsik Mari imádott a környéken túrázni.

Sokan szerették emberi gesztusai miatt

„Azt mindenki tudja, hogy mekkora művész volt, de azt kevesebben, hogy mekkora ember. Néhány éve fiatalon és váratlanul meghalt a testvérem, aki Velemben néhány házra élt Törőcsik Maritól” – idézte fel a Blikknek Kiss Eleonóra.

„Sosem felejtem el, amikor megszólalt a kopogtató, és ott állt előttem Marika néni a kapuban. Kérte, ne haragudjak a zavarásért, ő csak azért jött át, mert tudja, mi történt velünk, és szeretné elmondani, hogy mennyire sajnálja és részvétet kívánna a szüleimnek. Bejött hozzánk, beszélgetett, próbált vigaszt nyújtani egy számára teljesen ismeretlen családnak. Világéletében kedves volt, és szerény maradt”.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?