LELKIZŐ

Megszólalt Törőcsik Mari egyik legjobb barátja, a színész szerint nincs jól

Jordán Tamás szerint a legendás színésznő testileg le van gyengülve, de szellemét nem tudta megtörni a betegség.
  • Szerző: Ripost

A 83 éves Törőcsik Mari már hosszú ideje nem állt színpadra betegsége miatt. A nemzet színésze azonban még most is visszavágyik a színpadra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

Ez azonban egyelőre nem lehetséges, hiszen a betegség túlságosan is megviseli a háromszoros Kossuth-díjas művésznő szervezetét, ám a lelkét és szellemét egyáltalán nem tudta megcsorbítani. Erről egyik legrégebbi barátja, Jordán Tamás mesélt a Borsnak. Jordán rendszeresen látogatja a művésznőt, aki tárt karokkal szokta fogadni őt.

„Hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természeten a színházról” – kezdte Jordán Tamás.

„Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van. Megtisztelő a szeretet, amit minden látogatásomkor kapok tőle. Annyira tisztelem, hogy magázódva beszélgetünk, pedig évtizedes a barátságunk. Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére” – árulta el a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás.

És ezeket olvastad már?