LELKIZŐ

Megrázó vallomást tett Weisz Fanni: sorra kapta a pofonokat

Siketsége miatt rengeteg munkáról lemaradt, nem akarták a kifutóra engedni.
  • Szerző: Ripost

Sok kislány álmodik arról, hogy egyszer híres fotómodell lesz. Weisz Fanni is ilyen kislány volt, de az álmodozáson túl már kisgyerekként elszánta magát: bármi történjék, modell lesz!

"Két-hároméves voltam, amikor már pózolgattam a tükör előtt, aztán kicsit később az újságokban és a tévében is láttam, ahogy a modell-lányok jönnek-mennek a kifutón. Akkor eldöntöttem, hogy én is ezt szeretném csinálni, és modell leszek" – emlékezett vissza Fanni, akinek azonban az átlagosnál is rögösebb volt az útja a csúcsig, siketsége miatt ugyanis sokszor elutasították. Erről legfrissebb posztjában tett először említést, a Borsnak pedig őszintén mesélt csalódásairól, és arról, hogy kellő akarattal és elszántsággal mindig sikerült felállnia a padlóról, és tovább küzdeni az ál­maiért.

"Tizenegy évesen ért az első pofon, amikor jelentkeztem egy munkára, de nem sikerült. Nem engem választottak ki a reklámra".

Fanninak ezután is bőven kijutott a kudarcokból, a divatszakmában ugyanis sokan nem tudtak mit kezdeni a fogyatékosságával, és nem akartak lehetőséget adni neki a bizonyításra.

"Sok nemet kaptam, azért, mert siket vagyok. Rengetegszer csalódtam, és voltam szomorú emiatt. A kifutón való munkákról, versenyekről rendre elküldtek, mondván, a siketségem miatt nem tudnak alkalmazni, mert nem hallom a zenét. Pedig nem is kell hallani. Ezt vagy érzi az ember, vagy nem. Én mindig is éreztem a ritmust, a basszust, egyszerűen a véremben van a zene."

De Fanni hiába tudta mindezt, sokat kellett harcolnia, hogy be is bizonyíthassa. Kitartása és akaratereje azonban meghozta a gyümölcsét: amikor végre kinyílt előtte egy-két kapu, hamar kiderült, hogy van helye a szakmában, a kifutón, a versenyeken, a kamera előtt. Az első magyar siket szépségkirálynő fogyatékosságával sok sorstársának példaképe lett, amikor Európa első siket sajtószóvivője, majd a köztársasági elnök gyönyörű jeltolmácsa lett az újévi beszédeknél. Karriere szárnyra kapott, és egyszeriben már azok is elfogadták, akik korábban eltanácsolták.

"Sokszor találkozom a munkám során olyan emberekkel, akik régebben elutasítottak, nem akartak velem dolgozni. Imádom az érzést, amikor összetalálkozunk, rám csodálkoznak, és azt mondják, „Atya ég! Mi­lyen kár, hogy anno nemet mondtam neked, Fanni!”

És bár Fanni karrierje sínre került, a rengeteg buktatót és csalódást sosem felejti el. Történetével pedig másoknak szeretne erőt adni.

"Álmodoztam, csalódtam, de nem adtam fel, és mindent megtettem, hogy azzal foglalkozhassak, amivel szeretnék. Jó érzés lenne másokat is támogatni, erőt adni nekik a kitartáshoz. A férjem a mai napig képes erősíteni bennem azt, hogy ügyes vagyok, hogy menjek, csináljam, harcoljak. Pontosan tudom, hogy ez mennyire fontos, ezért is tervezek egy motivációs tréninget, ahol én szeretnék segíteni és biztatni másokat" – árulta el a Borsnak a siket szépségkirálynő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?