LELKIZŐ

Megrázó részletek: így emlékeztek barátai az elhunyt Ambrus Zolira

Megható szavakkal beszélt barátjáról az Irigy Hónaljmirigy dobosa, Kabai László a tragikus hirtelenséggel elhunyt Amburs Zoli emlékére tartott megemlékezésen.
  • Szerző: Ripost

A család kérésére zárt körű temetést tartanak majd, de hogy a rajongóknak is lehetőségük legyen elbúcsúzni, a gitáros 26 éves fia, Ambrus Gábor úgy döntött, kiállítja édesapja kedvenc gitárját a Rockmúzeumban.

„Ez a gitár Amerikából származik, és az apám kezéhez volt igazítva. Négy héten át tekinthetik meg az érdeklődők. Nem tudom, fogok-e rajta játszani, de biztosan megőrzöm”

– mondta a Storynak a zenész fia.

„Zolikának páratlan humora volt. Naponta emlegetjük a többiekkel. Különösen a fellépésekre utazva jut sokszor az eszünkbe, ilyenkor felidézzük a leghumorosabb sztorijait. A gyerekeit borzasztóan megviselte édesapjuk halála. Nem csoda, hiszen miután kórházba került, 10 nap múlva elveszítettük. Az elmúlt években a zenekari születésnapokon, bulikon láttuk, hogy egyre soványabb, mégis villámcsapásként ért minket a halálhíre. Jómagam különösen közel álltam hozzá, a gyerekeink szinte egyidősek. A feleségem is nagyon jóban van Zoli volt feleségével, Vikivel. Sokszor együtt nyaraltunk, teleltünk, sőt Zoli szüleit is jól ismertük. Attól, hogy Zoliék házassága véget ért, a barátságunk külön-külön mégis megmaradt. Gábort pedig fogadott fiamként szeretem. Az elmúlt időszakban az anyukája és a testvére mellett én voltam az egyik támasza. Nemrég, a születésnapjára ezt írtam: „Boldog szülinapot mostohakölök”, mire ó azt válaszolta: „Kösz, Fater”” – meséli az Irigy Hónaljmirigy dobosa.

„A húgának, Nórinak még szörnyűbb volt a távolban, Amerikában feldolgozni a hírt, ő a temetésre érkezik majd haza...” – tette hozzá a dobos.

És ezeket olvastad már?