LELKIZŐ

Megrázó fejlemény, ezért omlott össze Pásztor Anna zaklatójának családja

A férfi megtört szívû édesanyja még nem tudta eltemetni a fiát, és nem tudni, mennyi ideig kell még várnia.
  • Szerző: Ripost

Több mint egy hónapja már, hogy öngyilkos lett a börtönben Pásztor Anna zaklatója, ám a férfi megtört szívű édesanyja még nem tudta eltemetni a fiát.P. Jozef azután végzett magával, hogy zaklatás helyett emberölés előkészületével vádolták, így akár 20 évre is bezárhatták volna, ezt a felvidéki férfi már nem tudta feldolgozni. Családja és barátai szeretnék Dunaszerdahelyen eltemetni Jozefet, ám egyelőre nem tudják, hogyan oldják meg a hazaszállítását, igaz, nem is jelezte még nekik senki, hogy kiadnák a holttestet - írja a Blikk.

"Nem tudjuk, mire kell még várni, de addig legalább lesz időnk eldönteni, hogyan hozzuk haza. Hazaszállíttatni sokba kerül, a családnak pedig nincs spórolt pénze" – mesélte a lapnak P. Jozef egyik barátja.

Pásztor Anna a mai napig az események hatása alatt áll.

"Napról napra dolgozom fel a történteket. Rengeteget dolgozom, ami szerencsére eltereli a figyelmemet" – mesélte az Anna and the Barbies frontembere, akinek a Blikk megemlítette, milyen problémákkal küzd zaklatója családja.

"A hozzátartozókat nagyon sajnálom. Szívesen segítenék, de azt gondolom, a család dolga ezeket elintézni."

Ugyanakkor egy ismerős szerint P. Jozef édesanyja amúgy sem fogadná el Anna segítségét.

"Igaz, hogy Jozef öngyilkos lett, de ha nincs ez a felhajtás, és hazaengedik, még mindig élne. Nem akart ártani Annának, sosem bántotta volna, nem értjük, miért félt tőle ennyire..."

A Blikk megkereste a férfi korábbi ügyvédjét, szerinte mi lehet az oka, hogy a büntetés-végrehajtási intézet még nem adta ki a holttestet.

"Ilyen esetekben az összes szakértői véleményt meg kell várni, és csak utána adhatja ki a bv. a testet. Nekik már csak ennyi a kötelezettségük, a szállításért nem ők felelnek" – tájékoztatott az ügyvédnő. Õ sem tudja, ez meddig húzódhat még.

Ha P. Jozef családja úgy dönt, hogy hazaszállíttatják a férfi holttestét, akkor körülbelül 6-800 ezer forint között tudnak olyan autót és sofőrt bérelni, akinek engedélye van holttest szállítására. Amennyiben még Budapesten elhamvasztatják Jozefet, akkor csak annak a költségét kell kifizetniük, ami jóval alacsonyabb, 100-200 ezer forint lehet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?