LELKIZŐ

Megrázó dolog derült ki Bujtor Istvánról, vallott az özvegy

Nyolc éve, hogy nincs köztünk a legendás színész, akinek neve egybeforrt a Balaton partján forgatott kalandfilmekkel. Halála körül máig sok a kérdőjel.
  • Szerző: Doris

Évekig pszichológus kezelte Bujtor István feleségét, aki csak nagyon nehezen tudta feldolgozni, hogy 30 év tündérmesébe illő házasság után elvesztette imádott férjét.

Bujtor Judit a Lokálnak adott megindító interjút, a lap munkatársa a balatonfüredi Bujtor István Vitorlás Emlékverseny után beszélgetett vele.

"Jólesik látni, hogy a füredi kikötőben az Istvánról készült szobor ölében gyerekek csücsülnek vagy a férjem filmjein felnőtt generációk fotózzák magukat. Most már könnyebb, hogy feladatom, célom van: ápolni és megőrizni az emlékét. Számomra tündérmese volt az együtt töltött harminc év. Sikerült elengednem őt, de itt él tovább a szavaimban, a gondolataimban, minden mozdulatomban"

- mesélte sóhajtva az özvegy.

A nyolc éve elhunyt színész halála a mai napig rejtély. Még az orvosok sem értik igazán, mi történt, így nem csoda, hogy rengeteg találgatás kapott szárnyra. Judit elárult néhány megrázó részletet.

"A férjem 56 napig feküdt kómában a veszprémi kórházban, ezalatt senkivel nem beszéltem. Amikor István meghalt, legjobb barátját, Kern Andrást hívtam fel. Õt is letaglózta a szomorú hír. Hiszen sokat javult István állapota, ezért vitte fel a mentő Veszprémből a budapesti kórházba. Két nap múlva István új orvosa hívott, hogy menjek be az irodájába. Éreztem, hogy nagyon nagy a baj. Sajnos igazam lett"

- mondta szomorúan, és bár meg kellett tanulnia férje nélkül élni, emlékét örökre a szívében őrzi.

 

 

 

És ezeket olvastad már?