LELKIZŐ

Meglepő titokra derült fény Törőcsik Mari múltjából

Családjáról és szerelmeiről is vallott a legendás színésznő!
  • Szerző: Doris

Törőcsik Mari kendőzetlen őszinteséggel mesélt múltjáról a Bérczes László beszélgetőkönyve című életinterjúban, amely csütörtökön jelenik meg.

Kiderült, hogy bár a rajongásig szerette második férjét, Bodrogi Gyulát, kölcsönösen elnézték egymásnak a kikacsintásokat. Egyikük sem volt féltékeny. A Nemzet Színésze szerint ennek is köszönhető, hogy kilenc évig voltak együtt.

"Gyulával mindig tudtuk, hogy mikor van a másiknak valakije. Azt mondtuk, hogy amíg a legfontosabbak vagyunk egymásnak, addig ez nem számít. Mi nem szeretőt tartottunk, hanem futó kalandjaink voltak. Egy éjszaka, és kész."

Ám hirtelen betoppant valaki Bodrogi életébe, akiről a legendás színésznő is megérezte, hogy más, hogy több, mint az eddigi kalandok. Õ volt Voith Ági, aki miatt Törőcsik végül elvált férjétől.

"Este a Katonában játszottam, nekik nem volt előadásuk. Mondtam Gyulának, hogy minek keresne valami ócska szobát, menjenek fel hozzánk, aztán majd előadás után találkozunk a Fészekben. Ülök ott, várok, nem jön. Hazatelefonálok, Gyulám, hát én itt vagyok. Motyog valamit. Igen, igen, mindjárt indulok. Fél 1 körül érkezett meg. Megyek, hogy beszállok előre, ahol ülni szoktam. Azt mondja, hátra szállj, mert elöl Ági alszik. Ez már nemigen tetszett nekem"

- emlékezett vissza Törőcsik a kötetben, majd így folytatta:

"Megyünk a kocsival, át az Erzsébet hídon, és ahogy jövünk le a hídról, ott, ahol nem lehet megállni, megszólalok. Gyulám, álljál meg, kérlek. – Pont itt? – Pont itt! Megáll, kiszállok. – Szervusz. – Szervusz. Ez volt a vége. Elváltunk."

A színésznő a sorsfordító éjszakát végül barátja, Tordy Géza lakásán töltötte. Kapcsolatuk három évig tartott, és bár nem keltek egybe, Törőcsik Tordyt is négy férje közé számítja.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?