LELKIZŐ

Meglepő titokra derült fény Törőcsik Mari múltjából

Családjáról és szerelmeiről is vallott a legendás színésznő!
  • Szerző: Doris

Törőcsik Mari kendőzetlen őszinteséggel mesélt múltjáról a Bérczes László beszélgetőkönyve című életinterjúban, amely csütörtökön jelenik meg.

Kiderült, hogy bár a rajongásig szerette második férjét, Bodrogi Gyulát, kölcsönösen elnézték egymásnak a kikacsintásokat. Egyikük sem volt féltékeny. A Nemzet Színésze szerint ennek is köszönhető, hogy kilenc évig voltak együtt.

"Gyulával mindig tudtuk, hogy mikor van a másiknak valakije. Azt mondtuk, hogy amíg a legfontosabbak vagyunk egymásnak, addig ez nem számít. Mi nem szeretőt tartottunk, hanem futó kalandjaink voltak. Egy éjszaka, és kész."

Ám hirtelen betoppant valaki Bodrogi életébe, akiről a legendás színésznő is megérezte, hogy más, hogy több, mint az eddigi kalandok. Õ volt Voith Ági, aki miatt Törőcsik végül elvált férjétől.

"Este a Katonában játszottam, nekik nem volt előadásuk. Mondtam Gyulának, hogy minek keresne valami ócska szobát, menjenek fel hozzánk, aztán majd előadás után találkozunk a Fészekben. Ülök ott, várok, nem jön. Hazatelefonálok, Gyulám, hát én itt vagyok. Motyog valamit. Igen, igen, mindjárt indulok. Fél 1 körül érkezett meg. Megyek, hogy beszállok előre, ahol ülni szoktam. Azt mondja, hátra szállj, mert elöl Ági alszik. Ez már nemigen tetszett nekem"

- emlékezett vissza Törőcsik a kötetben, majd így folytatta:

"Megyünk a kocsival, át az Erzsébet hídon, és ahogy jövünk le a hídról, ott, ahol nem lehet megállni, megszólalok. Gyulám, álljál meg, kérlek. – Pont itt? – Pont itt! Megáll, kiszállok. – Szervusz. – Szervusz. Ez volt a vége. Elváltunk."

A színésznő a sorsfordító éjszakát végül barátja, Tordy Géza lakásán töltötte. Kapcsolatuk három évig tartott, és bár nem keltek egybe, Törőcsik Tordyt is négy férje közé számítja.