LELKIZŐ

Megható búcsúvideó Törőcsik Maritól Varnus Xavér édesapjának

Sírástól elcsukló hangon búcsúztatta barátja édesapját a legendás színésznő.
  • Szerző: HG

Remegő hanggal, könnyek között búcsúztatta barátja, Varnus Xaver édesapját, a néhai Varnus Xavert Törőcsik Mari, de ezt eddig csak a szertartáson lévők hallhatták.

A nemzet színésze a múlt hónapban hangfelvételen tolmácsolta a néhai Varnus Xaver gyászoló fiának megrendítő szavait. Megható előadásáról azonban hangfelvétel is készült, mely csak most került fel a legnagyobb videómegosztó portálra.

A költői elemeket felvonultató szöveg csodálatosan megkomponált kép és hangvilágának minden mozzanata egyébként a két művész, a két jó barát összetartozását, közös munkáját dicséri.

Xaver szívszorító szavakkal búcsúzott imádott édesapjától, sorait korábban a Facebookon is közzétette.

A nemzet színészének előadásában azonban egészen másképp hatnak a megható sorok. Xaver édesapja a múlt hónap elején otthonukban hunyt el.

„Ilyen egyszerű az egész, a többi csak mítosz és szóbeszéd. Kilobbant sejtcsomó fekszik itt előttem, s Apa már messze jár, azzal a különös konflissal, amelyet képzeletem ajándékozott neki. S visz magával engem is képzeletének furcsa-szép világába, ahonnan nincsen már visszaút" – hallható a felvételen Törőcsik Mari tolmácsolásában.

És ezeket olvastad már?