Létrehozva: 2020.01.03.

Legendás sztároktól búcsúztunk 2019-ben

Andy Vajna, Koós János, Baló György, Bács Ferenc – csak néhány név azok közül, akiktől tavaly vettünk végső búcsút.

Bár a 2019-es év sok szép pillanatot és örömteli eseményt tartogatott, sajnos a tragikus történésekből sem volt hiány. Több hazai sztártól is búcsút kellett vennünk, és bár ez az élet rendje, mégis nehezen viseljük. Nézzük, kiket veszítettünk el 2019-ben!

Fotó: MTI

Andy Vajna 74 éves volt

Alig kezdődött el az év, amikor a legendás producer, Andy Vajna tragikus hirtelenséggel elhunyt. A filmes szakember halála sokként ért mindenkit, főleg feleségét Vajna Tímeát, aki mai napig képtelen feldolgozni férje elvesztését. Az özvegy elmondása szerint Andy szívproblémákkal küzdött, ez okozhatta a halálát is.

Fotó: TV2

Demjén Gyöngyvér 78 éves volt

A Jászai Mari-díjas színésznő, és a Jóban Rosszban sorozat egykori Jolika nénije februárban hunyta le örökre a szemét. Demjén Gyöngyvér halála hirtelen érte a kollégákat, megrendülve búcsúztak a színésznőtől.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Koós János 81 éves volt

A színész rövid betegség után, márciusban hunyt el. Koóst kórházban ápolták a vállsérülése miatt, mikor a nagyvizit előtt hirtelen rosszul lett, és összeesett, az orvosok pedig már nem tudták újraéleszteni. Dékány Sarolta, a színész özvegye elárulta, a tragédia előtt nem is sejtették, hogy baj lehet Koós szívével, hiszen haza akarták engedni a kórházból is.

Fotó: Czimbal Gyula / MTI

Baló György 71 éves volt

Súlyos betegség után hunyt el március végén. Baló György közel három éven keresztül harcolt a rákkal, mielőtt az legyőzte. Halála előtt a családjától még el tudott búcsúzni.


Fotó: MTI/Zih Zsolt

Bács Ferenc 83 éves volt

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész hosszú éveken keresztül betegeskedett. Felesége már hónapokkal a halála előtt felkészült a férje elvesztésére, érezte, hogy hamarosan el fog menni erről a világról. Bács Ferenc lánya, Kati a hírekből értesült apja haláláról.

Fotó: Getty Images/AFP

Udvardy Anna 70 éves volt

Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas kisjátékfilmjének producere május végén hunyta le örökre a szemét. Udvardy Anna halálát a fia jelentette be a közösségi oldalán, aki elárulta, hogy a producer súlyos betegséggel küzdött.

Fotó: Benke László / Facebook

Benke László 70 éves volt

Az ország Laci bácsija hosszú ideje agydaganattal küzdött, hol javult, hol pedig romlott az állapota, végül júniusban legyőzte a betegség. A világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász türelemmel viselte a betegséget, de rokonai már nem látogathatták meg őt az utolsó heteiben.

Fotó: Zih Zsolt / MTI

Horváth Ádám 89 éves volt

A Szomszédok rendezője májusban került kórházba. Bár a nyilvánosság előtt titkolta, felesége elárulta, hogy az elmúlt években öt kórházban kezelték a rendezőt, rövid időkre engedték csak haza, például a halála előtt is, ám annyira rosszul lett, hogy vissza kellett vinni. Horváth Ádámnak tüdőrákja volt, agyi áttéttel.

Fotó: Irigy Hónaljmirigy / Facebook

Ambrus Zoltán 53 éves volt

Az Irigy Hónaljmirigy egykori tagja a kórházban küzdött a betegségével. Halála előtt több életmentő operációt is végrehajtottak rajta, azonban sosem épült fel. Nyáron, a tragédia előtt pár nappal már beszélni sem tudott, és alig volt negyven kiló. Zenésztársai örökös zenekari tagjuknak tekintik.

Fotó: MTI

Marton László 76 éves volt

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szeptemberben elhunyt a Kossuth-díjas rendező. Marton Lászlótól színészek, barátok, tanítványok búcsúztak, halála mindenkit megrendített.

Fotó: Facebook

Terry Black 71 éves volt

Az évek óta Németországban élő előadóművész több szívrohamon esett át a halála előtt, azonban bizakodott a felépülésében. Váratlanul lett rosszul, egy müncheni kórházban hunyt el.

Fotó: MTI/Beliczay László

Gallai Péter 66 éves volt

A Piramis és a Bikini együttesek billentyűse álmában hunyt el. Gallai Péter az utolsó napjait kórházban töltötte egy hirtelen rosszullét miatt, ám miután hazaengedték, hiába látszott javulni az állapota, nem ébredt fel

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Karinthy Márton 70 éves volt

A Kossuth-díjas színigazgatót és színházrendezőt hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál novemberben. Karinthy Márton úgy rendelkezett, hogy lánya, Vera és két közeli munkatársa viszi tovább a Karinthy Színházat, amely ezután is folytatni kívánja a Karinthy Márton által megalapozott szellemiségű, szórakoztató színházat.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Benkő Dániel 72 éves volt

A lantművész az elmúlt években gyengélkedett, azonban a halála előtti utolsó estén kifejezetten jó kedélyű volt. Ám aznap éjszaka mellkasi nyomásra panaszkodott, szívinfarktust kapott, az orvosok pedig már nem tudtak rajta segíteni. Kedvese, Bazsarózsa egy nyilvános búcsúztatót szervezett a művésznek, akitől a rajongók február 14-én búcsúzhatnak majd el.

Fotó: Alain Jocard / AFP

Karl Lagerfeld 85 éves volt

A legendás német divattervező februárban távozott el az élők sorából. A Chanel divatház kreatív igazgatója a betegsége ellenére sem hagyta abba a munkát, ám akkor már lehetett sejteni, hogy valami baj van, mikor januárban nem vett részt a Chanel divatbemutatóján. Lagerfeld a párizsi Amerikai Kórházban hunyta le örökre a szemét, sajtóhírek szerint halálának oka hasnyálmirigyrák volt.

Fotó: MTI

Karel Gott 80 éves volt

A Kelet Sinatrájaként emlegetett Karel Gott október első napján, akut leukémia következtében hunyt el. Csehország állami tiszteletadással búcsúzott az énekestől, több ezren kísérték utolsó útjára.

Fotó: Kollányi Péter / MTI

Marie Fredriksson 61 éves volt

A svéd énekesnő, a Roxette nevű duó egyik tagja a rákkal folytatott 17 évnyi küzdelem után hunyt el decemberben. Fredrikssontól Orbán Viktor miniszterelnök is elbúcsúzott Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

„Nagyon nehéz ez most nekünk” – megszólalt a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó őszinte vallomást tett a szerelemről

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott