LELKIZŐ

L.L. Junior kisfiának halála: kikészíti az eljárás Hopp Csillát

Még mindig nem zárták le, és szembesítésekkel akarják folytatni a nyomozást Lesi Dávidka tragédiájának ügyében. Az édesanya védője károsnak tartja a véget nem érő procedúrát, amely nem hagyja behegedni az édesanya lelki sebeit.
  • Szerző: ripost

Másfél évvel ezelőtt, a szeme láttára veszítette el gyönyörű, hároméves kisfiát Hopp Csilla, akinek azóta nem telik el napja fájdalom nélkül. Újra és újra feltépi a sebeket, hogy az édesanya ellen folytatott, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyó nyomozás máig sem zárult le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nemrég rekonstruálták a balesetet a helyszínen, ahol Csillának is jelen kellett lennie, ami hatalmas megrázkódtatás volt számára, ahogy az is, hogy ennyi idő elteltével ismét fel kell idéznie a történteket.

L.L. Junior és Hopp Csilla is szeretné már elfelejteni életük legrosszabb napját

L.L. Junior és Hopp Csilla is szeretné már elfelejteni életük legrosszabb napját.
Fotó: Ripost

„A nyomozás ma is folyik, most a szembesítéseknél tartunk. Csillát és a szemtanúkat akarják meghallgatni, ki ho­gyan emlékszik a történtekre. Azt gondolom, ez káros időhúzás. Másfél éves kín és gyötrelem ez egy gyászoló édesanyának” – mondta el dr. Horváth B. Gábor büntetőszakjogász, aki továbbra is azt tartaná helyénvalónak, ha végre megszüntetnék az ügyfele ellen folyó eljárást.

„Nem történt bűntény, az eljárás eddigi adatai alapján ez nyilvánvaló. Szerencsétlen baleset volt, s azt gondolom, épp elég, sőt sok is, amit Csilla átélt, és amit szerető édesanyaként egész életében cipel majd. Ezzel kapcsolatban nem tud többet elmondani már” – tette hozzá a védő.

Dr. Horváth B. Gábor károsnak tartja az elnyúló eljárást

Dr. Horváth B. Gábor károsnak tartja az elnyúló eljárást.
Fotó: Bors

A Bors kereste Csillát is, aki védőügyvédjén keresztül csak annyit tett hozzá: szeretne végre nyugalmat, és hogy vége legyen ennek a rémálomnak, amit újra és újra át kell élnie.

„Lacika miatt Csilla továbbra is erős, és az is marad, csak a rendőrség tegyen végre pontot az ügy végére. Az nagyban segíteni fog a tragédia feldolgozásában, aminek még másfél év után is bőven csak az elején jár” – tette hozzá az ügyvéd.

Mint ismert, 2019. augusztus 31-én egy zuglói gyalogátkelőnél halálra gázolta egy szabályosan közlekedő autó az úttestre kiszaladó Lesi Dávidkát.

A kisfiú életéért órákon át küzdöttek a mentősök, de nem sikerült megmenteni.

Hopp Csilla kisfiának szörnyű halála Zuglóban, a Vezér és a Füredi utca kereszteződésénél történt 2019 nyarán

A kisfiú szörnyű halála Zuglóban, a Vezér és a Füredi utca kereszteződésénél történt 2019 nyarán
Fotó: Bors

A balesetet a szemtanúk mellett Dávidka bátyja, Lacika is látta, akit hamar elvittek a helyszínről, az édesanya viszont végignézte kisebbik gyermeke haláltusáját.

Hopp Csilla állítja, kisfia kirántotta a kezét a kezéből, azonban a nyomozati dokumentációban ezt máig nem tisztázták. A helyszínen lévő kamerafelvétel lehetett volna a perdöntő bizonyíték, de mint kiderült, az ominózus másodpercekben épp másfelé mozgott a felvevő, s nem örökítette meg a tragédia pillanatit.

A szemtanúk vallomásai ellentmondásosak, ezért konkrét tények híján szembesítéssel kívánják folytatni a nyomozást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?