LELKIZŐ

Gyászol Korda György: így emlékszik Karel Gottra

80 éves korában hunyt el a népszerű cseh énekes.
  • Szerző: RIPOST

A ČTK cseh hírügynökség információi szerint 80 éves korában elhunyt Karel Gott. A Kelet Sinatrájaként elismert énekes halála a hazai sztárvilágot is megrázta. Főként Korda Györgyöt, aki szinte rajongással tekintett Gottra. Az eMeRTon-díjas énekes a -nak elárulta, sokáig reménykedett, hogy a művész felépül, de egy ideje sejtette, hogy komoly a baj, hiszen Gott teljesen elzárkózott a külvilág elől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Annyira szíven ütött ez a hír, mintha valamelyik közeli ismerősömet, kollégámat vesztettem volna el. Karel Gott nagyon nagy művész volt, a szó legszorosabb értelmében, és ilyet ritkán lehet mondani ebben a műfajban” – kezdte a -nak Korda, majd hozzátette: hálás, hogy Magyarországon ő vihette sikerre a Lady Carneval címűt számát, és együtt állhatott színpadra a művésszel.

„Az egész pályafutásomat végigkísérte az ő szereplése, meghatározó alakja volt az én karrieremnek. Hatalmas megtiszteltetés, hogy azt a slágert, amit ő vitt sikerre, én énekelhettem el a magyar közönségnek. Nagyon bánatos vagyok, de ezentúl, minden alkalommal, ha a Lady Carneval című dalt énekelem, mindig az ég felé fogok fordulni” – mondta az énekes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?