LELKIZŐ

Könnyfakasztó üzenettel búcsúzott kollégájától Révész Sándor

Révész Sándor egy megható poszttal emlékezett meg a hétfőn elhunyt Som Lajosról.
  • Szerző: Ripost

A legnagyobb közösségi portálon emlékezett meg hétfőn elhunyt zenésztársáról Révész Sándor. A Generál és a Piramis énekese azt írta, hogy pályakezdőként igazi példaképének tekintette Som Lajost.

Véleménye szerint Som Lajos hangszeres tudása határozta meg a Piramis zenei irányultságát.

"Õ teremtette meg a zenekar kohézióját, a különböző stílusban zenélő együttesekből érkező muzsikusokból egy szeretetre méltó, lendületesen alkotó, sikerre predesztinált közösséget kovácsolt. A Piramis ötéves fennállása alatt minden adódó szervezési munkát magára vállalt, maga intézett. Okos, agilis, közkedvelt emberként egész kapcsolatrendszerét felhasználta annak érdekében, hogy a pártállami időkben a Piramis ne a tiltott és tűrt kategóriákba tartozzon. Kitűnő közösségszervező volt, és feledhetetlen érdeme az is, hogy jó szívvel támogatott, a saját együttesén túl, más fiatal zenészeket, tehetséges formációkat" - írta.

Üzenete végén pedig két Piramis slágert ajánl az énekes „a veszteség nyomán felfakadó érzésekhez, emlékekhez”. Az egyik, amelyből kitűnően kitűnik Som hangszeres tudása, A fénylő piramisok árnyékában; a másik pedig Som saját szerzeménye, a Ha volna két életem.

"Érdemeit soha ne feledve emlékezzünk Rá, aki azoknak az időknek kiemelkedő egyénisége, fiatalságunk egyik ikonikus alakja volt. Nyugodjék békében!"

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?