LELKIZŐ

Könnyeivel küzdve állt színpadra Pásztor Anna, visszatért a szörnyű emlékű helyszínre

Az énekesnő végül leküzdötte a félelmeit és fergeteges hangulatú koncertet a Budapest Parkban.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel a dermesztő ké­selős koncertje után, szombaton visszatért a Budapest Park színpadára Pásztor Anna. Az énekesnő fellépésén biztonsági őrök tucatjai ellenőrizték a bulira érkezőket, akik egy pillanat alatt megtöltötték a hatalmas színteret.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Tavaly augusztus 3-án vérfagyasztó hangulat uralkodott a népszerű zenekar, az Anna and the Barbies Budapest parkos koncertjén. A banda frontemberére, Pásztor Annára támadt egy őrült zaklató, aki egy cipőjében elrejtett késsel érkezett a buli helyszínére. Mint kiderült, P. József hosszú ideje üldözte sze­relmével az énekesnőt, 196 ol­dalnyi levelet írt Annának, amiben őt, a zenekar többi tagját, valamint az énekesnő családját is halálosan megfenyegette. A so­rozatos zaklatás után a férfit a Budapest Park biztonsági őrei fogták el, majd adták át a rendőröknek.

A negyvenéves támadót azonnal előzetes letartóztatásba helyezték, és emberölés előkészületének vádjával tárgyalták az ügyét. P. József ez idő alatt ön­gyilkosságot követett el a zárkájában, és másnap reggel, 2019. február 28-án meghalt a kórházban.

Anna az ominózus eset után személyi testőrt fogadott, aki lépten-nyomon vigyáz az énekesnőre, és árgus szemmel figyeli a rajongókat. Így volt ez a szombati Anna and the Barbies-koncerten is, ahol ki­emelt biztonsági intézkedésen kellett átesniük a bulira érkezőknek. A Budapest Park bejáratánál három különböző mó­don ellenőrizték az embereket: első körben egy biztonsági kapun kellett átsétálni, amit egy kézi fémdetektoros átvizsgálás, majd pedig egy motozás, zseb- és táskaellenőrzés követett.

Vasárnap késő délután az énekesnő meg is szólalt a benne kavargó érzésekről a Borsnak.

„Az elmúlt egy év nagyon megszorongatott lelkileg. Nem volt könnyű szembenézni azzal, hogy az életemre törtek, s a családomat és a zenekaromat is megfenyegették. Azóta szerencsére semmilyen atrocitás nem ért minket, próbáljuk elfelejteni és feldolgozni a történteket, de az egyéves évforduló mindnyájunk számára felkavaró volt. Nehéz volt elnyomni az érzelmeket, a színpadra lépés előtt még a könnyeim­mel küszködtem, s reménykedtem, hogy ezúttal az élet nem ismétli meg önmagát. Szerencsére gond nélkül, hatalmas sikerrel ment le a koncert, amivel úgy érzem, végérvényesen lezártuk a múltat” – zárta megkönnyebbülve Anna, aki számtalan embernek adott erőt azzal, hogy nyilvánosan is fellépett az erőszak ellen.