LELKIZŐ

Kitálalt a magyar zenész: majdnem belehalt, mikor elhagyta szerelme

A színésznő közös gyermekük felügyeleti jogáról lemondott, és otthagyta a Kozmix frontemberét, hogy egyedül nevelje közös fiukat.
  • Szerző: Ripost

Lányi Lala, a Kozmix zenésze Facebookon osztotta meg érzéseit az utóbbi napokban Kondákor Zsófiról, gyermeke anyjáról megjelent cikkekkel kapcsolatban, amelyekben szerinte a színésznő nem az igazat mondja. A 45 éves sztár egyedül neveli fiát, Benedeket, aki oxigénhiányos koraszülöttként jött a világra, de ő mindent félretett, hogy a rehabilitációját elősegítse. Éveken át mindennap elvitte a fővárosi Pető Intézetbe, és gyermeke egészsége miatt a zenei karrierjét is szüneteltette. Ennek köszönhetően a fiú mostanra felzárkózott kortársaihoz.

Lalánál most azonban - ahogy fogalmazott - "elszakadt a cérna", ezért a közösségi médiában megtörte a csendet: "Tizenkét év eufemizmusa, másokért is önként vállalt színlelt nyugalma, nem mehet úgy tovább, ahogy eddig. Néha van, hogy engedni kell, hogy ami szakad, az szakadjon, ami törik, az törjön, ha az kell. Nem lehet erőből élni..."

"Ennek ellenére számtalanszor jöttem rá, de most már őszintén hiszem, hogy gyermekem édesanyja sosem fog megnyugodni addig, míg a történelmet át nem írja és ahelyett, hogy csendben maradna, csapkod, harcol és úgy látszik, hogy kizárólag önmagára gondol, amikor bármit megtesz a pozitív médianyilvánosságért, akár más kárára is, miközben senki nem bántotta" - utalt egy múlt heti cikkre, amelyben Kondákor Zsófia színésznőről, a gyermek édesanyjáról is szó esett. Õ Benedek egyéves korában ugyanis lemondott a fiú felügyeleti jogáról.

"Kiálltam Zsófi érdekében, addig puhítottam a körülményeket, amíg csak lehetett. Ezt követően gyermekem anyja - mint már megannyiszor - nekem esett, minden voltam számára, csak úriember nem" - írta a zenész, aki később azzal szembesült, hogy gyermeke anyja egy újabb cikkben azt állította, hogy nem igaz, amiket Lala mondott.

"Már pedig igaz, illetve a valóság az ismert történethez képest sokkal rosszabb. Ennek egy része bírósági végzés által tényszerűen igazolható, a többit pedig azóta is rejtem, az ő érdekében" - írta a zenész.

"Akik jól ismernek, tudják, hogy nehéz időszakot éltem s élek át tavaly szeptember óta... Azon túl, hogy egyik fülemre majdnem megsüketültem, úgy mentem és megyek el koncertezni hétről-hétre, úgy dolgozom a vállalkozásomban, úgy szervezem menedzserként a zenekar mindennapi sűrű életét, úgy álltam és állok a színpadon azóta is, illetve úgy teljesítek 200 %-osan a hétköznapokban, hogy közben egy drámába illő házfelújítás közepén vagyok, annak minden nyűgével-bajával, koszával, zajával, olykor alig 3 órás alvással... most meg a gyermekem anyja döfött újabb tőrt a szívembe. Tizenkét és fél éve »falazok« neki, mert a legnagyobb ajándékot kaptam tőle, egy gyermeket, de mindennek van határa. Egyszer már majdnem belehaltam, az egészségem egy része rá is ment és látom, hogy még most sem elég, mit sem törődik azzal, hogy ezzel ismét tönkre tehet, csak azért, hogy egy újabb pozitív cikk szülessen róla" - fogalmazott.

Az édesapa leírta, hogy a színésznő mintha elfelejtené, hogy 8 hónapos korában fia helyett egy többhetes utat választott, majd törvényesen is lemondott gyermeke gondviseléséről. Igaz, hogy rendszeresen találkozik a kisfiúval, a láthatást pedig a zenész is rugalmasan kezeli a gyermek érdekében.

"Ennyi tűrés után viszont ott tartok, hogy most már talán csak az igazság adhat megnyugvást számomra. A folytatást, a módot még át kell gondolnom, de azt hiszem itt az ideje, hogy a színtiszta igazság végre napvilágra kerüljön. Nem akarok újból belebetegedni. Elegem van a kétszínűségből és az álszentségből, bárkitől is kell eltűrni, legyen a férfi vagy nő" - zárta posztját Lala, ami a lentiekben teljes terjedelmében elolvasható.