LELKIZŐ

Kiderült, mivel telnek a híres magyar sztár napjai ezekben a nehéz időkben

A napirendje nem nagyon változott az önkéntes kijárási tilalom alatt, csak az unokákkal és a volt tanítványaival tett kiruccanások hiányoznak neki.
  • Szerző: Ripost

Vitray Tamás Kossuth- és Pulitzer-díjas újságíró, riporter jól bírja a járványveszély miatti bezártságot. A legendás újságíró tavaly márciusban költözött el a feleségétől, azóta belakta az otthonát, megszokta az új környéket is Óbudán. A hétköznapjai csendesen telnek, egyedül van, de nem zavarja. Bezárkózott az otthonába, ahol a költözéssel tele lett a pincéje „átmentett”, zsákokba, dobozokba pakolt holmikkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: FEM3

„Én még egyedül soha életemben nem unatkoztam. A költözés után rettentő sok mindent áthoztam, dokumentációt, anyagokat, fényképeket a hatvan évemről. Most ezeket válogatom át, valójában a nagy részét dobálom kifelé. A javának semmi értelme nincsen már. Csak a nagyon szép emlékeket tartom meg” – mondta a Blikknek a Tanár úr, akinek a napirendje nem sokat változott a karantén alatt. Most is reggel negyed hét előtt kel, rendet csinál, teát főz, tornázik és szobabiciklizik, nem is keveset. A vírusveszély miatt boltba, ha lehet, nem megy, inkább házhoz szállíttatja a szükséges dolgokat.

„Március elején rendeltem először, akkor csak nyolc napot kellett várni a kiszállításra, most három hétbe is beletelik” – mesélte Vitray, aki nem csinál nagy gondot az étkezéséből. „Részben fagyasztott ételt, pizzát sütök, vagy tésztát főzök és szórok rá valamit, ezeket kifejezetten szeretem. Persze, kapok mindenféle kóstolót is, barátoktól, tanítványoktól és a gyerekeimtől. A karantén előtt egykori tanítványaimmal néha elmentem ebédelni valahová, ez most egy időre elmarad” – mondja a televíziós, aki fiaival, unokáival telefonon és az interneten keresztül beszélget.

„Félni nem félek a koronavírus-fertőzéstől, de úgy vélem, kötelességem megtenni mindazt, ami rajtam múlik. A bezárkózás és a gyakori kézmosás a leghatásosabb védekezés, amit jelenleg tehetek” – mondta Vitray, aki viszont a hozzátartozóit félti a járványtól. „Szép számban vannak, hála az istennek, tucatnyi hozzátartozómért aggódok. Érdekes, de úgy tűnik, hogy bár mostanság egymástól távol tartják magukat az emberek, mintha mégis közelebb kerültek volna egymáshoz.

Vitray Tamás sokáig sportriporterként volt ismert a tévénézők számára, a 80-as évek elején, közepén azonban a Csak ülök és mesélek című műsorával is milliók kedvencévé vált. Régen nem vállal már felkérést, de mi lesz vajon az opera-előadással, amiben a Kommentátor lenne?

„Most azért szurkolok, hogy július 17-én és 18-án megtartsák a Szegedi Szabadtéri színpadon az Agrippina című Handel-opera előadásait, amiben szerepet vállaltam.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?