LELKIZŐ

„Már együtt vannak fent” – megtörten nyilatkozott Jolika néni unokája

Csütörtök délelőtt szűk körben utolsó útjára kísérték a tavaly májusban elhunyt Szilágyi István özvegyét. Ahogyan Jolika néni szerettei fogalmaznak: az özvegy szeretett férje után ment, újra együtt lehetnek a mennyben.
  • Szerző: Ripost

Szinte hihetetlen, hogy nem telt el egy év sem Humenyánszky Jolán és férje, Szilágyi István temetése között. Szilágyi Istvánt a gyanú szerint fia, Péter gyilkolta meg, míg szobrászművész felesége tüdődaganat miatt került kórházba. A temetésen nem lehetett ott Jolika néni unokája, Nándi, aki Brüsszelben él, ám egy szívhez szóló levelet küldött, amelyet felolvastak, ugyanúgy, mint korábban Szilágyi temetésén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

„Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, de a járvány miatt nem tudtuk megoldani az utazást. Az biztos, ha hazamegyek, az első utam a sírhoz vezet majd és viszek virágot„ – mondta Nándi, akit lesújtott, hogy rövid idő alatt nagypapáját és nagymamáját is elveszítette. „Mama halálával már egyetlen nagyszülőm sem él, ez pedig nagyon rossz érzés, de a legjobban az bánt, hogy nem tudtunk vele lenni az utolsó óráiban. Tudom, hogy most már együtt vannak fent, és onnan vigyáznak rám, gyertyát gyújtok értük.”

Jolika néni unokája és az asszony tavaly augusztusban találkozott utoljára, bár utána többször is beszéltek telefonon. A hozzátartozók próbálnak a jó emlékekbe kapaszkodni.

Péter sem ment el

A temetésen egyébként nemcsak az unoka nem vett részt, a házaspár fia, Péter sem. A Blikk úgy tudja, az édesapja megölésével gyanúsított, jelenleg is letartóztatott férfi nem is kérvényezte, hogy részt vehessen édesanyja búcsúztatóján. Információjuk szerint Pétert megviselte Jolika néni halála, s nincs jó állapotban. Nagyon szerette az édesanyját, így érthető, hogy a halála utána összetört a rácsok mögött.

Otthon maradt a testvére is

Az asszony húga, Sarolta is szeretett volna megjelenni a fővárosi szertartáson, ám az Ózdon élő idős hölgy a buszos útra nem vállalkozott.

„Sajnos, nem tudtam megoldani, hogy valaki elvigyen, pedig nagyon szerettem volna. Vettem fehér krizantémot és gyújtok egy gyertyát, így búcsúzom el a testvéremtől” – mondta Sarolta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?