LELKIZŐ

Jó tanácsok nőknek, az ötödik x-be lépett Somától

Õszinte interjút adott a Ripostnak jövőbeli terveiről, és nem utolsó sorban arról, mit tanácsol az embereknek a lelki béke eléréséhez.
  • Szerző: BDF

Soma Mamagésa a napokban töltötte be az ötvenet, ami sokakat megvisel, ő viszont könnyedén vette a mérföldkövet. A %% olvasóinak születésnapja kapcsán adott néhány jó tanácsot arra vonatkozóan, hogy miként fogadhatja el mindenki önmagát.

%% Sok nő pánikol a félszáztól, ön hogyan éli meg?

Soma: Remekül érzem magam a bőrömben. Tele vagyok erővel, tervekkel, és nem csak, hogy elfogadtam, de szeretem azt, aki vagyok. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak, harmonikusabbnak érzem magam, mint a negyvenes, vagy harmincas éveimben, hogy a zűrös húszas évekről ne is beszéljek. Õszintén mondom: egyre jobb! Nagyon sokat ad, hogy vannak terveim, álmaim, elképzeléseim, célkitűzéseim, amik lelkesítenek.

%% Mit tanácsolna a hasonló korú nőknek, hogy újra kiteljesedhessenek?

Soma: Ajánlom mindenkinek, hogy merjen csendben időt tölteni magával, mert csak így tudja meghallani a belső hangot, a saját lelke üzenetét, hogy valójában hova, merre tovább.

%% Mik a tervei a jövőre nézve? Tervezz-e valamit, amivel utat mutathat a koruk miatt elkeseredett nőknek?

Soma: Kb. másfél éve már volt egy előadás-beszélgetésem Dr. Petendi Zsolttal, aki a klimax téma egyik legnagyobb hazai szakértője.  Ezt mindenképpen fogom folytatni, mert azt látom, hogy nagy igény van rá.

%% És mit tesz magáért, hogy továbbra is ilyen jó formában maradjon?

Soma: Élvezem az életem. Évek óta a következők vannak benne a napi ritmusomban: ébredés után a hidegen sajtolt olajok megivása után gyógyteák főzése, majd öt tibeti jóga gyakorlat, utána astanga jóga, majd kimegyek a mezőre a kutyámmal kocogni, ahol szintén megadott gyakorlat sorokat csinálok végig: „leföldelés”, jobb-bal agyfélteke integrálás. Ez minden nap átlagban másfél óra magammal töltött idő. Ez kijár nekem.

%% Hallottuk, hogy saját vállalkozásra készül. Miről van szó?

Soma: Elkezdtem segítőimmel egy olyan site-ot építeni, ami legfőképpen a megváltozott férfi-női kapcsolati és szerepmintákkal, az úgynevezett gender témákkal foglalkozik. Mára sorsfeladatomnak érzem, hogy site-ommal is segítsem a nemek közötti harmónia, egyensúly létrejöttét. Gondolom, hogy ebben van egyfajta 'híd' szerepem, ami azt jelenti, hogy a magasabb színvonalú, szakmaiságában komolyabb, súlyosabb, kevésbé népszerű információkat szeretném eljuttatni az erre nyitott emberekhez.

Emellett elindítottam egy teljesen új tematikájú kurzust, aminek a JÖK nevet adtam, ami azt jelenti: játszás-önfeledtség- kreativitás. Ezekkel a kurzusaimmal a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét.

És ezeket olvastad már?