LELKIZŐ

Jó hírek jöttek állapotáról, Sas József máris nagy fába vágta a fejszéjét

A 80 éves sztár szeretne édesapjáról méltóképp megemlékezni, ezért könyvet ír róla. A munka pedig a felépülésben is segít neki.
  • Szerző: Ripost

Új könyve megírása és édesapja iránt érzett tisztelete, szeretete segíti át a hosszú gyógyulása kritikus pillanatain a 80 éves Sas Józsefet – írja a Blikk. A humorista január végén kapott kétoldali agyvérzést thaiföldi nyaralása alatt, és nyolc hónappal a történtek után, bár még mindig ágyhoz kötve tölti napjait, nagy tervei vannak a jövőre nézve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„Kint, egyik éjszaka nagyon rosszul lettem, fájt a fejem, de annyira, mint még soha. A legjobb ottani kórházba vittek, ahol kiderült, ez kétoldali sztrók. Ez olyan, mintha hat darab lenne külön-külön” – emlékezett vissza Sas József a Spirit FM Drive Holló Mártával című műsornak adott interjújában.

A humoristát rengeteg barát, rokon és rajongó kereste a külföldi kórházban. Az ottani dolgozók számára akkor derült ki, hogy híresség a betegük.

„Énekeltem nekik magyarul. Persze nem értették, de nagyon tetszett nekik. Látták, hogy nem hülyültem meg teljesen, mert szépen, ritmusosan tudtam énekelni” – mesélte Sas, akinek a zene rengeteg erőt adott a rehabilitáció során, amelyet tavasszal az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben folytatott.

A művész alig múlt négyéves, amikor a holokausztban elveszítette színész édesapját, akinek állítólag az volt a kérése, hogy fia kövesse őt a pályán.

„Velem bármikor bármi történt, akkor is színész akartam lenni. Ez volt a szemem előtt, apám akaratát kell teljesítenem, a színpadon kell állnom. Ez adott igazán erőt, hogy ezért meg kell gyógyulnom” – vallotta be Sas, aki könyvet ír édesapjáról, félig már készen is van.

Felesége úgy véli, az, hogy Sas most a könyv megírására koncentrál, új célt adott az életének. Zsuzsa asszony nyolc hónapja ápolja férjét, de most már otthon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?