LELKIZŐ

Rossz hírt kapott II. Erzsébet, ezért nem láthatja Fülöp herceget

A brit uralkodóra is vonatkoznak a törvények: a koronavírus miatt nem láthatja imádott férjét, akivel több mint 73 éve élnek boldog házasságban.
  • Szerző: ripost

Rossz hírt kapott II. Erzsébet királynő. A brit uralkodó férje, Fülöp herceg hetek óta kórházban van, ahová a saját lábán ment be február közepén, mert nem érezte jól magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután hétfőn átszállították az edinburgh-i herceget egy másik intézménybe, mert elkapott egy fertőzést, kiderült, hogy még néhány napig kórházban marad megfigyelés alatt.

II. Erzsébet férje, Fülöp herceg február közepén került kórházba.

II. Erzsébet férje, Fülöp herceg február közepén került kórházba.
Fotó: MTI/AP/PA/Adrian Dennis

Most kiderült, hogy II. Erzsébet addig nem is láthatja a férjét, míg ki nem engedik a herceget a kórházból. Mindennek oka a koronavírus-járvány, ami Nagy-Britanniában is a harmadik hullámmal támad.

A királynő jól tudja, hogy nem hághatja át a szabályokat, amelyek értelmében látogatási tilalom van a kórházakban, csak a haldokló rokonokhoz mehetnek be elbúcsúzni a hozzátartozók.

Bár II. Erzsébet csaknem bármit megtehetne, a királynő nem akar felesleges terhet róni az egészségügyi dolgozókra egy esetleges látogatással: tiszteletben tartja a törvényeket, még ha ennek az is az ára, hogy nem láthatja a férjét.

„Csak kivételes körülmények között engedünk be látogatókat. Megértjük, hogy lehangoló, ha egy családtag kórházba kerül, és igyekszünk szorosan együttműködni a rokonokkal, hogy megkönnyítsük a távollétet, és alternatív módot találjunk a kapcsolattartásra a kórházban fekvő és annak rokonai között” – mondta el a Daily Mailnek a St. Bart's kórház vezetősége.

A hírek szerint a herceg legalább a hét végéig bent marad a kórházban, így a házaspár nagyjából három hét után láthatja majd viszont egymást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?