LELKIZŐ

Így üzent Rubint Rékának halott édesapja, eljött a búcsú ideje

Az életmód-tanácsadót nagyon megrázta édesapja elvesztése, de elmondása szerint a férfi hónapokon át erdei állatokkal üzent neki.
  • Szerző: Ripost

Mindennap rettenetesen hiányzik a 41 éves Rubint Rékának februárban elhunyt édesapja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az életmód-tanácsadó annak idején nehezen viselte, hogy szülei elváltak, ám Imre később visszatalált a családjához. Mint mondja: hálás a sorsnak, hogy ez megadatott neki, és édesanyjának is, aki a szívében lakó harag ellenére partner volt a békülésben.

„Rajongva imádtam az édesapámat! Engem viselt meg a legjobban az ő elvesztése, anyu és a bátyám fel volt erre készülve” – mondta a Blikknek Réka, akinek szülei, Imre és Zsuzsanna akkor váltak el, amikor ő a most 16 éves Larával volt várandós. A férfi újra megnősült, de miután második házassága zátonyra futott, gyermekei közbenjárására visszatalált a családhoz.

„Aktívan részt vett az életünkben, anyuval tudtak újra őszintén beszélgetni egymással. Tizenhat év hosszú idő, ezalatt eltemette a közös múltjukat és szerintem csak az én kedvemért volt ennyire nyitott felé. Hihetetlenül erős nő, 21 évesen eltemette a hat hónapos nővéremet, aki agydaganatban halt meg. Apukám elvesztése természetesen nagyon megviselte, de annak idején a válást rosszabbul élte meg, ő volt az egyetlen férfi az életében, összetörte a lelkét, amikor elhagyta” – mondta Rubint Réka, és elárulta, Imre utolsó szavaival arra kérte őt, édesanyjának mondja el, hogy szeretne bocsánatot kérni.

Kilenc hónap telt el a halála óta, Réka úgy érzi, eljött az ideje, hogy elengedje édesapját. „Most már nem küld jeleket. Édesapám vadász volt, legjobban az erdőben szeretett lenni. Amíg jártam A Konyhafőnök VIP forgatásaira, minden hajnalban megjelent egy vad az erdő melletti házunknál. Aztán egy napon nem küldött se őzet, se vaddisznót. Mindenszentekre kész lett a sírköve is, és azóta nem találkoztam vaddal a környékünkön. Biztos vagyok benne, ha szükségem lesz rá, apa újra üzen nekem” – tette hozzá Réka.

Gyönyörű sírhelyet állítottak Imre emlékére, ami éppen Mindenszentekre készült el.

„Apu egy nagyon jó barátja készítette a sírkövet, aki kérte is, hogy hadd legyen az ő munkája. Így nemcsak gyönyörű lett, de a szíve-lelke is benne van” – monda.

És ezeket olvastad már?