LELKIZŐ

Hihetetlen örökséget hagyott Aigner Szilárd a lányaira!

Egy éve, hogy elhunyt a szeretett meteorológus, családja máig döbbenettel gondol a végzetes napra. Csak egy dolog nyújtott számukra vigaszt.
  • Szerző: Z.B.

"Nehéz gyászév van mögöttünk. Csak az nyújtott vigaszt, hogy édesapám halála olyan lehetetlen volt, mint amilyen egyszerű. Váratlanul hagyott itt minket, de az utolsó napja is derűsen indult" - nyilatkozta a Blikknek Aigner Szilárd kisebbik lánya, Lucia. 

A meteorológus egy évvel ezelőtti váratlan halála lányait és feleségét is megrendítette. Egy nappal a 60. születésnapja után történt a tragédia. "Két vérrög gátolta meg abban, hogy útját folytathassa, és még itt lehessen a szeretteivel" - mondta búcsúztatóján felesége.

Az imádott meteorológus hihetetlen örökséget hagyott a lányaira, ami materiális javakkal össze sem hasonlítható. Megtanította a családjának, hogy a pillanatban kell élni, és azt kell értékelni, amink van. Nem szabad rettegni a jövőtől, minden úgy lesz, ahogy annak lennie kell. Ezt az életbölcseletet szem előtt tartva vészelték át az első gyászévet, és tudják, hogy édesapjuk az utolsó pillanatig boldog és elégedett volt.

"Soha nem hitte el, hogy meghalhat, mert ezt a terhet is letette. Emlékszem, olyan megkönnyebbültség áradt belőle, mint akinek mindegy, mikor kell mennie. Nagyon tisztelem érte. Éppen útközben volt, a munkáját végezte, és mi mindent az ő szellemiségében vittünk tovább...Azon a szörnyű napon is elégedett, boldog ember volt" - mesélte lánya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?