LELKIZŐ

Harry herceg elárulta, hogyan birkózott meg Meghan öngyilkos gondolataival

A herceg megdöbbentő dolgokról beszélt ismételten, és újabb negatív megjegyzéseket tett a királyi családra.
  • Szerző: Ripost

Sussex hercege Oprah Winfrey-vel közös műsorában, a The Me You Can't See második részében újabb finom célzásokat tett a királyi családra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 90 perces adásban Harry arról beszélt, hogy a családok a szégyenérzet miatt nem beszélnek a mentális egészségügyi problémákról. Sőt azt is megjegyezte, hogy Robin Williams fiával is a hasonló helyzetük miatt barátkozott össze. Hiszen egyikük sem tudta rendesen meggyászolni híres szüleik halálát a nagy nyilvánosság miatt.

Harry egyre kevesebb embernek szimpatkus

Harry egyre kevesebb embernek szimpatikus (Fotó: Northfoto)

A műsorban Glenn Close színésznő is bejelentkezett, aki arra világított rá, hogy milyen a családtagok számára, ha nem tudnak azon segíteni, akit szeretnek. A nyílt beszéd hiánya pedig szintén mentális egészségügyi problémákhoz vezet. Harry pedig ezt sem tudta szó nélkül elengedni.

„Van egyfajta szégyenérzet, amit érzünk, mert azt gondoljuk: „Hogyhogy nem vettük észre?”. Hogyhogy nem tudtuk? Hogy nem érezte magát elég biztonságban ahhoz, hogy megossza velem a gondolatait?” – úgy tűnik ezzel a megjegyzésével Harry a királyi családra célzott, akiket korábban azzal vádolt, hogy figyelmen kívül hagyják a mentális egészségügyi problémáit.

„Kicsit szégyellem, ahogyan kezeltem a dolgot. És persze a rendszer miatt is, amiben voltunk, és a felelősség és a feladatok miatt, amik ránk hárultak. Gyorsan összebújtunk, aztán át kellett öltöznünk, hogy beugorjunk egy kocsiba, és elhajtsunk egy jótékonysági rendezvényre. Aztán ki kellett lépnünk a kamerák elé, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne” – árulta el Harry arról a pillanatról, amikor Meghan azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni.

Az új bónusz epizódban azonban Harry elmondta Oprahnak, hogy most már jobban felkészült azzal kapcsolatban, mit válaszolna, ha valaki újra beszámolna neki az öngyilkos gondolatairól – írja a Daily Mail.

„Nagyon sok ember fél attól, hogy egy ilyen beszélgetés címzettje legyen, mert úgy érzik, nincsenek meg a megfelelő eszközeik ahhoz, hogy a megfelelő tanácsot adják. Én, amit mondani szeretnék, az az lenne, hogy: „Itt vagyok. Figyelj, mert meghallgatni és részese lenni ennek a beszélgetésnek kétségtelenül a legjobb első lépés, amit megtehetsz” – jelentette ki Harry.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?