LELKIZŐ

Gyászol Hollywood: csókkal búcsúzott a sztárszínésznő Kirk Douglastől

A színészlegenda halálának híre az egész filmes szakmát megrázta.
  • Szerző: Ripost

Szerdán, 103 éves korában elhunyt Kirk Douglas, Hollywood egyik utolsó legendája. Ezt maga a színész fia, az apja nyomdokaiba lépő Michael Douglas erősítette meg az Instagramon, ahol emlékeztetett arra is, hogy apja nemcsak legenda volt és mesés kort élt meg, de igazi emberbarát is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: Profimedia

„Apa, annyira szeretlek és annyira büszke vagyok, hogy a fiad lehetek” – idézte fel mondatait, amit utolsó születésnapján intézett apjához. A közösségi médiát azóta elárasztották a Kirk Douglasre emlékező búcsúüzenetek. Michael Douglas felesége, Catherine Zeta-Jones például egy meghitt képet osztott meg, és ezt írta alá: „Az én drága Kirkömnek, életem végéig szeretni foglak. Már most hiányzol. Aludj jól!”

To my darling Kirk, I shall love you for the rest of my life. I miss you already. Sleep tight...

Steven Spielberg is megemlékezett arról, hogy mekkora megtiszteltetésnek tartja, hogy ismerhette és közösen dolgozhatott Douglasszel.

„Kirk egész csodálatos életén át megőrizte filmsztár karizmáját, és én megtiszteve érzem magam attól, hogy ennek apró része lehettem az elmúlt 45 évben. Hiányozni fognak a kézzel írt jegyzetei, levelei és atyai jótanácsai. A bölcsessége és bátorsága – mely túlmutatott a filmeken – pedig elég arra, hogy inspiráljon életem hátralevő részében” – írta a rendező, aki 1996-ban átadhatta a már akkor is 80 felé közelítő színésznek az Oscar életműdíjat.

Douglas emléke előtt tisztelgett William Shatner, George Takei, Danny De Vito pedig a szokásos laza stílusában írt arról a Twitteren, hogy mekkora inspirációt jelentett neki Douglas, és milyen jó volt vele együtt lógni. Sylvester Stallone pedig arról írt, hogy soha nem lesz már akkora óriása a mozinak, mint akit Douglas személyében most elvesztettünk.

Arnold Schwarzenegger hosszú Instagram-posztban emlékezett meg arról, hogy gyerekként Ausztriában Kirk Douglas filmjein nőtt fel, így milyen hihetetlen élmény volt számára közösen forgatni az 1979-es westernt, a Kaktusz Jacket.

A zenész Bryan Adams is felidézte egy meghatározó fiatalkori emlékét a mozilegendával kapcsolatban: „Emlékszem, hogy vele együtt léptem be egy New York-i liftbe 21 évesen. Néhány pillanat múlva rám emelte a tekintetét és megkérdezte: »Hogy megy a suli, fiam?«, én pedig azt feleltem, hogy »Jól, uram« (képtelen voltam bevallani neki, hogy sosem fejeztem be az iskolát). Micsoda pillanat volta az, és micsoda legenda volt ő!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?