LELKIZŐ

Gyászhír: Így halt meg Némedi Mari!

Pár héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Némedi Mari, hazánk egyik legfoglalkoztatottabb és legismertebb szinkronszínésznője súlyos betegségben szenved. Napokkal ezelőtt kórházba került, súlyos mûtéten esett át, de szervezete órákkal ezelőtt feladta a küzdelmet.

A %% ezekben a percekben értesült a szomorú hírről: Némedi Mari elhunyt a kórházi ágyán. A 64 éves művésznőt családja, barátai és pályatársai gyászolják. A neves szinkronszínésznő az utóbbi időszakban sokat betegeskedett, pár héttel ezelőtt arról nyilatkozott nekünk: jelentősen romlott az egészségi állapota, belső szervei felmondták a szolgálatot. De akkor még bízott abban, hogy meggyógyulhat.

A művésznő folyamatos stresszben élt az elmúlt években. Ismerősei gyakran kihasználták anyagilag, becsapták, aljas módon átgázoltak rajta. Az állandó csalódásokat az utóbbi hónapokban már súlyos betegségek is kísérték.

Múlt nyáron az egyik ismerőse megkereste Marit, hogy albérletre lenne szüksége. A színésznő megsajnálta a férfit, lakásának egy leválasztott, galériás részét kiadta neki. A lakónak egyre több követelése lett: odaköltöztette maga mellé a barátját, Marit engedélye nélkül, majd veszekedések sora következett...

Végül odáig fajult a helyzet, hogy amikor Némedi békésen szerette volna tisztázni a helyzetet, az albérlők rendőrökkel dobatták ki őt a saját Hársfa utcai lakásából. A beteg művésznő szervezete, egészségi állapota is megsínylette a megalázó helyzetet.

Néhány óra leforgása alatt kritikus állapotba került,  kórházba kellett szállítani: képtelen volt lábra állni, szörnyű fájdalmai voltak. Perforált a hasi sérve. Az orvosok rögvest megműtötték, és közölték: nagyon súlyos az állapota. A beavatkozás után rosszabbul lett, az intenzív osztályra került. Itt érte a halál.

Némedi Mari 1983-ban kezdte pályafutását. A színészet mellett énekléssel is foglalkozott, mégis szinkronszerepei által ismerte meg az egész ország. Ki ne emlékezne zseniális alakítására a Két pasi - meg egy kicsi című sorozatban, ahol Berta magyar hangja volt. Haláláig forgatott, dolgozott. Halála a szinkronszakma nagy vesztesége is.

És ezeket olvastad már?