Létrehozva: 2022.01.05.

2021 a gyász éve volt, ezektől a magyar hírességektől búcsúztunk

Legendáktól és ikonikus arcoktól kellett elbúcsúznunk sajnos a tavalyi évben is.

Sajnos vitathatatlan, hogy a 2021-es év nem tartozott a legboldogabbak közé, szinte nem is volt olyan hét, hogy ne ért volna bennünket valamilyen lesújtó gyászhír, részben a koronavírus miatt.

Fotó: Pixabay

A Ripost összegyűjtötte azokat a hírességeket, művészeket, akik idén búcsút intettek a földi létnek. Sokan közülük nagyon fiatalon, idejekorán távoztak közülünk.

Nyugodjanak békében!

Sas József (1939. január 3. - 2021. január 17.)

Fotó: Ripost

Sas József humorista szervezete január 17-én, hosszan tartó súlyos betegség után feladta a harcot. Halálhírét a család is megerősítette. Nem sokkal a tragikus hír előtt még azt lehetett hallani, hogy hogy a humorista jobban van, nem került lélegeztetőgépre, noha továbbra is komoly harcot vív a koronavírus ellen. Mint ismeretes, Sas 2019 tavaszán kétoldali agyvérzést kapott, és többé nem állhatott színpadra.

Börcsök Enikő (1968. január 28. – 2021. január 28.)

Fotó: Facebook

Január 28-án érkezett a szörnyű hír: 53. születésnapján elhunyt Börcsök Enikő, Jászai-díjas színésznő. Sikereit sokszor beárnyékolta autoimmun betegsége, amellyel régóta küzdött. 1997-ben átesett első vesetranszplantációján, majd 2003-ban a másodikon. Lelkesedése ennek ellenére töretlen volt: reggel hattól délelőtt tízig tartó dialízisét követően minden nap részt vett a próbákon, este pedig színpadra állt, és életigenlő mosollyal hozott örömöt az életünkbe.

Siklósi Örs (1991. szeptember 4. – 2021. február 5.)

Fotó: Ripost

Siklósi Örs, az AWS frontembere nagyon fiatalon, mindössze 29 éves korában hunyt el, február 5-én. A fiatal énekesnél 2020 júniusában diagnosztizáltak leukémiát. Az AWS arról számolt be a Facebookon, hogy Örs januárban tervezett kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Igaly Diána (1965. január 3. – 2021. április 8.)

Fotó: MTI

Tavaly áprilisban érkezett a szörnyű hír, hogy koronavírusban elhunyt Igaly Diána, a 2004-es olimpia bajnoka. 56 éves volt. A hírt később Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkára is megerősítette. Igaly Diána a legnépszerűbb olimpiai bajnokok közé tartozott. Akik látták a 2004-es athéni győzelmét, az azt követő örömtáncot, soha nem felejtik el azokat a pillanatokat.

Fülöp herceg (1921. június 10. – 2021. április 9.)

Fotó: Northfoto

Április 9-én, 99 éves korában, elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. A herceget február 16-án este vitték be egy londoni kórházba, miután pár napja már nem érezte jól magát. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy csak elővigyázatosságból marasztalták bent néhány napra. Fülöp március végén végül elhagyhatta a kórházat, azóta nem volt hír az állapotáról. Az információk szerint a halálát egyszerűen az időskor okozta. II. Erzsébet idén már nélküle töltötte a karácsonyt.

Törőcsik Mari (1935. november 23. – 2021. április 16.)

Fotó: Ripost

Április 16-án, hosszan tartó, súlyos betegség után meghalt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, kétszeres Jászai Mari-díjas és háromszoros Kossuth-díjas színművész, a legtöbbet díjazott magyar színész. Az ország egyik kedvence volt. A család mégis úgy döntött, hogy szűk körben temetik el a színészlegendát. Törőcsik Mari végakarata szerint Bokros Levente lelkipásztor beszentelte a művésznő hamvait, amit azután a lánya, Teréz, és párja, Zoltán Pély községnél a Tiszába szórtak.

Kandech Evelyne (1984. február 28. – 2021. október 15.)

Fotó: Bors

Kandech Evelyne 1984-ben született, édesapja Sierra Leone-i. Ének-zene tagozatos általános iskolába járt, gyerekként kórusokban énekelt, csellón tanult játszani. A középiskola után a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára nyert felvételt. Jelentkezett a Megasztár első évadába, ahol a legjobb 12 versenyző között a negyedik helyig jutott. Október 15-én hunyt el, hosszú betegség után. Mindössze 31 éves volt.

Venczel Vera (1946. március 10. – 2021. október 22.)

Fotó: MTI / Soós Lajos

Életének 76. évében meghalt Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Otthonában, szerettei körében érte a halál egy pénteki napon. A színésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan magyar filmben szerepelt.

Oszter Sándor (1948. szeptember 2. – 2021. október 29.)

Fotó: Beliczay László / MTI

„Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek” – írta Donatella Failoni zongoraművész október 29-én a Facebookon. Oszter Sándor 73 éves volt. 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, első munkahelye a Vígszínház volt, 1978-tól a Nemzeti Színház, majd a Pesti Magyar Színház tagja volt. 1990-től szabadfoglalkozású művészként dolgozott.

Csűrös Karola (1936. november 6. – 2021. november 26.)

Fotó: MTI / Illyés Tibor

November 26-án, szerdán jött a hír, hogy Csűrös Karola elhunyt. A Szomszédok című teleregény legendás Szikszay Etusaként is ismert színésznőhöz rendszeresen járó ápolónő találta meg az ágyában holtan fekvő művésznőt. Karcsi (ahogy sokan szólították őt) éjszaka, álmában hunyt el. A Bors az egyik szomszédtól úgy értesült, a lakóközösség tagjai SMS-ben értesítették egymást a tragédiáról, voltak, akik kiabálva adták tovább a hírt.

Kóbor János (1943. május 17. – 2021. december 06.)

Fotó: Facebook

December 6-án, 78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekese. A zenészt koronavírus-fertőzéssel november 9-én került kórházba, azóta ápolták, de állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy súlyos. A hírt az Omega együttes jelentette be a Facebookon.

Damu Roland (1974. szeptember 8. – 2021. december 27.)

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

December 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. A színész a harmadik oltás tervezett felvétele előtt, koronavírus-fertőzés következtében került az intenzív osztályra. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette. Damu Roland még nyáron számolt be arról, hogy betegségei miatt nem képes munkavégzésre, ezért az ismerősöktől, barátoktól próbált anyagi segítséget kérni, hogy a gyógyszereit ki tudja váltani.

A magyar sztárok halálhírén kívül természetesen a nagyvilágban is történtek tragédiák. Az egyik legmegrázóbb Fülöp herceg halála volt.

 

Bár ebben az összeállításunkban a 2021-es év elhunytjait gyűjtöttük össze, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az újév első napján kiderült: a sokoldalú színész, Babicsek Bernát a halálos solymári lakástűz áldozata. Babicsek december 30-án még fellépett a Centrál Színházban, édesanyja is az előadást követően látta őt utoljára. Halálát vélhetően füstmérgezés okozta, mindössze 41 éves volt. Fotó: Szabolcs László / Ripost

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”