LELKIZŐ

Gondok vannak az egészségével, műteni kell Benke Laci bácsit!

Az idős sztárszakács nem akarja elhagyni magát, így nem tart a beavatkozástól: három napnál többet nem is akar bent maradni.
  • Szerző: ripost

Napokon belül kórházba megy Benke Laci bácsi, akit prosztataproblémái miatt műtenek majd meg. 

A neves szakács nem retteg a beavatkozástól, hiszen még rengeteg terve van a jövőre nézve, jóllehet, a utóbbi időben több egészségi problémája is volt: 2017-ben került először kórházba fertőző vesegyulladással, majd a nyár közepén újabb veseproblémák léptek fel nála.

"Csalánba nem üt a ménkű, ahogy mondani szokták, de ennyi idősen már előjön ez is, az is. Sokat vagyok orvosok társaságában, ilyen-olyan ügyek miatt.

Szerdán például megműtenek. Sajnos, a prosztatám rendetlenkedik, mindenesetre nem aggódom.

Úgy állok a dologhoz, hogy ha nincs semmi bajom, a professzorok akkor is találnak valamit. Úgy tervezem, hogy bemegyek és kijövök. Ismernek, mint a rosszpénzt. Maximum három napot vagyok hajlandó a kórházakban tölteni, nem bírom tovább. Illetve nem akarom elvenni a helyet senki elől – mondta el a Blikknek az ismert szakácsmester, aki nem ismer lehetetlent.

"Annak idején volt, hogy begipszelt karral és lábbal főztem, kitartó alkatnak tartom magam.

Sokan elhagyják magukat ennyi idősen, kétségbeesnek, járókerettel kezdenek el közlekedni.

Én erre azt mondom: a sétapálca már nem divat. A szakmám az életem, főzök, amíg valaki kíváncsi rám. Ha néha nehéz az élet, akkor iszok egy pohár vodkát vagy whiskyt, és koccintok egyet rá" – tette hozzá Laci bácsi.

Az idős séf – a korát meghazudtolva – rengeteg gasztronómiai eseményen vesz részt, ezért bízik abban, hogy műtétje után hamar felépül majd.

És ezeket olvastad már?