LELKIZŐ

Felesége megerősítette a tragikus hírt: Váratlanul elhunyt George Segal

A népszerű színész, George Segal kedden távozott az élők sorából. A tragikus hírt a felesége erősítette meg.
címkék:
  • Szerző: rp

Nyolcvanhét éves korában elhunyt George Segal amerikai színész, akit a Nem félünk a farkastól című film mellékszereplőjeként Oscar-díjra jelöltek, és az Egy kis előkelőség című vígjátékért Golden Globe-díjjal jutalmaztak.

Elhunyt a népszerű színész, George Segal

Elhunyt a népszerű színész, George Segal (Fotó: Northfoto)

Információk szerint a legendás színész kedden halt meg, harmadik felesége, Sonia Segal tájékoztatása szerint szívbillentyű műtétje utáni szövődmények következtében.

George Segal 1934. február 13-án született Long Islanden, orosz zsidó kivándorlók utódjaként. Színészi diplomáját a Columbia Egyetemen szerezte, 60 éven át tartó karrierje alatt számos filmben szerepelt, a legkülönfélébb szerepekben láthattuk.

Filmes karrierje a Bolondok hajója (1965) című vígjátékkal indult, majd a Patkánykirály (1965) című második világháborús drámában is szerepelt. A Nem félünk a farkastól (1966) című film mellékszereplőjeként Oscar-díjra jelölték, ez volt az egyik legismertebb szerepe. Az Egy kis előkelőség (1973) című vígjátékért pedig Golden Globe-díjat kapott.

Éveken át játszott A Goldberg család című sorozatban, feltűnt a Nicsak, ki beszél! (1989) című filmben, majd annak folytatásában, a Nicsak, ki beszél most! (1993) című moziban is.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?