LELKIZŐ

Mindennek vége: szörnyű diagnózist közölt az orvos Galambos Lajossal

A népszerű trombitaművész hallását tönkretették a koncertezéssel töltött évtizedek, sürgősen le kell állnia a zenéléssel.
  • Szerző: ripost

Sokkoló diagnózist közölt az orvosa Galambos Lajossal. A népszerű trombitaművész az évtizedek alatt olyan mértékű halláskárosodást szenvedett, hogy ha tovább folytatja a koncertezést, bármikor elveszítheti a hallását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Lajcsinak hallókészülékre van szüksége ahhoz, hogy teljesebb életet élhessen a jövőben. Először a nyári koncertek során vette észre, hogy valami nincs rendben vele, majd feltűnt számára, hogy a családi ebédeken egyre kevésbé hallja a hozzátartozói beszélgetését.

Végül felkeresett egy specialistát, aki a zenészek számára legszörnyűbb hírt közölte vele.

„Azt mondta, már most komoly halláskárosodásom van, leginkább az akusztikai hallásom sérült. Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynom a kihangosított koncertezést, mert különben meg is süketülhetek! A diagnózis hallatán először fel sem fogtam, mi van de hamar kétségbeestem” – mondta el a Story magazinnak Lajcsi.

A zenész nem szeretne hallókészülékkel élni: hiú embernek vallja magát, semmiképpen nem szívesen lépne színpadra vagy utcára a segédeszközzel.

Mivel a műtétet is szeretné elkerülni, ezért egy malajziai gyógymóddal, a hangtálterápiával gyógyult külföldön. Úgy érzi, a kezelés valamennyit javított az állapotán, és mivel még sokáig szeretne színpadon állni, mindent megtesz a gyógyulás érdekében.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?