LELKIZŐ

Fura dolgot kért gyerekeitől Lagzi Lajcsi: mindenki ledöbbent

Ártatlannak vallja magát, mégis mérhetetlen lelkiismeret-furdalást érez az elmúlt évek történései miatt, ezért fura dolgot kért gyerekeitől...
  • Szerző: Ripost

A gyanú szerint a népszerű trombitás, Galambos Lajos öt év alatt több tízmillió forintnyi kárt okozott a közmű­szolgáltatóknak, a Budaörsi Járási Ügyészség ezért 2015 szeptemberében előzetes börtönbüntetés letöltésére kötelezte a ze­nészt, aki 125 napot ült a rá­csok mögött, a családjától és a külvilágtól elzárva. Noha azóta többször is bíróság elé került szövevényes ügye, Lajcsi ez idáig nem tudta bizonyítani az igazát, és a körülötte kialakult botrány sötét árnyékot vet feleségére és három gyermekére is.

A trombitás ennek akart vé­get vetni azzal, hogy megkérte két fiát, Lajost és Istvánt, valamint lányát, Boglárkát, változtassa meg a családnevét. Õk azonban nem teljesítették a bajba került zenész kérését, nem hajlandók megtagadni apjukat.

Amikor megszülettek a gyerekeim, gondoltam arra, hogy ne a Galambost, hanem az eredeti családnevünket, a Grószt vigyék tovább azért, hogy az ismertségem miatt még vé­letlenül se érje őket semmiféle megkülönböztetés. Akár pozitív, akár negatív értelemben – mondta el a Borsnak a lopással megvádolt zenész. – Ne Galambos Lajcsi miatt szeressék vagy gyűlöljék őket, hanem saját maguknak köszönhető sikereik vagy adott esetben hibáik miatt. A meghurcoltatásomat követően szó szerint kérleltem őket, hogy hagyják el a Galambos családnevet, mert épp elég nekem igazságtalanul bűnhődnöm, a gyerekeim ne szenvedjenek! Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor azt mondtam Lalának, Boginak és Istvánkának: gyerekek, lehet, egyszerűbb lenne az életetek a Galambos bélyeg nélkül. Erre azt felelték: apa, ne viccelj, úgy már nem is mi lennénk! Így végül újból ennyiben maradt a névváltoztatás, habár be kell vallanom, a szívem mélyén rosszul esett volna, ha lemondanak a családnevünkről, amit remélem, hogy minél hamarabb tisztára tudok mosni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?