LELKIZŐ

Készült a halálra: beosztottja szerint így teltek Fülöp herceg utolsó napjai

Fülöp herceg az utolsó napjai nagy részét alvással töltötte, de így is igyekeztek kihasználni a maradék időt II. Erzsébet királynővel.
címkék:
  • Szerző: ripost

A hét elején még aktívan olvasott és leveleket írt, de az elmúlt napokban fokozatosan romlott Fülöp herceg egészségi állapota.

II. Erzsébet királynő 99 éves korában elhunyt férje élete utolsó szakaszában legyengült, ám még így is szakított időt a számára legfontosabb elfoglaltságra.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő minden idejüket igyekeztek kihasználni

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő minden idejüket igyekeztek kihasználni
Fotó: AFP

A hercegnek nem nagyon volt étvágya, de imádott feleségével, akivel 73 évet éltek boldogan, sok időt töltött együtt élete alkonyán is. A Buckingham-palota egyik alkalmazottja a Daily Mailnek elmondta, a házaspár ugyanolyan szeretettel viseltetett egymás iránt a herceg utolsó napjaiban, mint az elmúlt évtizedekben mindig.

A bennfentes azt is elárulta, hogy Fülöp herceget nem érdekelte, hogy megéri-e a századik születésnapját idén júniusban. Nem volt szentimentális ember, inkább gyakorlatias, így sokkal szívesebben foglalkozott a mindennapi teendőivel – ameddig az egészsége engedte.

A herceg ráadásul azt is eldöntötte, miután március közepén, 28 bent töltött nap után kiengedték a kórházból, hogy oda többet nem tér vissza.

Készült a halálra, pontosan tudta, hogyan szeretne jobblétre szenderülni. Az otthonában, a saját ágyában akart meghalni, és ez az akarata végül teljesült is, péntek reggel, röviddel a századik születésnapja előtt hunyt el – írja a Daily Mail.

Felesége, négy gyermeke, kilenc unokája és tíz dédunokája gyászolja, valamint az egész brit nemzetközösség. A Buckingham-palota elé pénteken óriási tömeg gyűlt, mindenkit megrendített a páratlan humoráról híres herceg halála.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?