LELKIZŐ

Szívszorító üzenet jelent meg II. Erzsébet királynő Facebook-oldalán

II. Erzsébet királynő hivatalos Facebook-oldalára szombaton került ki egy bejegyzés, amelyben megható módon emlékeznek Fülöp hercegre.
  • Szerző: ripost

Szívszorító bejegyzés került ki II. Erzsébet királynő és a királyi család hivatalos Facebook-oldalára szombaton kora délután, épp akkor, amikor Londonban katonai tiszteletadással adóztak Fülöp herceg emléke előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az uralkodó 99 éves korában elhunyt férje több mint 73 évig volt a királynő támasza nem csak a magánéletben, de a hivatalos feladatai ellátásában is.

II. Erzsébet királynő Facebook-oldalán szívszorító bejegyzés jelent meg

II. Erzsébet királynő Facebook-oldalán szívszorító bejegyzés jelent meg
Fotó: AFP

A Royal Family Facebook-oldalára kitett bejegyzésben II. Erzsébet királynő beszédéből idéznek, amit 1997-ben, az aranylakodalmukra rendezett ünnepségen mondott a férjéről. A szavai ma nem is lehetnének aktuálisabbak...

„Egyszerűen ő volt a támaszom és az erőm az évek során. Én és az egész család nagyon sokkal tartozunk neki. Többel, mint ő ezt valaha is gondolná” – fogalmazott akkor a királynő.

A bejegyzés feleleveníti, hogy a királynő 1953-as megkoronázásakor az edinburgh-i herceg megesküdött, hogy őfelségét élete végéig szolgálja minden erejével és tudásával.

Fülöp herceg odaadó hitvese és uralkodótársa volt a királynőnek 1952-től egészen a haláláig.

Péntek este a BBC egy előre felvett interjút adott le, amelyben Fülöp herceg négy gyermeke emlékezett meg imádott édesapjukról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?