LELKIZŐ

Fülöp herceg unokájának könnyfakasztó sorai: Nem feledem a mosolyodat

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő hatodik unokája nagyon szoros kapcsolatban állt a nagypapájával, akitől a közösségi oldalán búcsúzott.
  • Szerző: ripost

Megható szavakkal emlékezett a nagypapájára Eugénia hercegnő. Fülöp herceg hatodik unokája – András yorki herceg és Sarah Ferguson kisebbik lánya – nagyon szerette a nagyapját, és ez kölcsönös volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elhunyt herceghez mindig közel mindig is közel állt András herceg két lányához. Csodálta Beatrix és Eugénia vagányságát, szívósságát és munkabírását is.

Eugénia hercegnő (középen) imádta a nagypapáját, megrázta Fülöp herceg halála

Eugénia hercegnő (középen) imádta a nagypapáját, megrázta Fülöp herceg halála
Fotó: AFP

Eugénia szavai igazi fájdalomról tanúskodnak, ugyanakkor meghatóan mutatják, milyen fontos volt számára a nagyapja.

„Legdrágább nagypapa! Mindannyiunknak hiányzol. ⁣ ⁣Annyira megérintene téged az a sok tisztelet és szeretet, amelyeket megosztottak velem az elmúlt napokban. Az emberek emlékeznek rád: amikor egy vacsora során melletted ültek, vagy egyszer kezet fogtál velük, köszöntél nekik, vagy arra, hogy mennyit jelentett nekik a DofE-díj (a The Duke of Edinburgh's Award, a Fülöp herceg által alapított díj – a szerk.). Emlékszem, hogy ahogy megtanítottál főzni, festeni, és arra, mit kell olvasni. Emlékszem, hogy nevettem a tréfáidon, és arra is, amikor a tengerészetnél tett szolgálatodról és eseménydús éveidről kérdeztelek. Emlékszem, amikor elégettünk egy tálca kolbászt, és te próbáltad megmenteni a napot. Emlékszem a kezedre, a nevetésedre, a kedvenc sörödre. Emlékezni fogok rád, amikor a gyermekeidre, unokáidra, dédunokáidra nézek. Köszönöm az elkötelezettségedet és szeretetedet, amit mindannyiunk felé tanúsítottál, különös tekintettel a nagyira, akire mostantól mi fogunk vigyázni. Minden szeretetemmel: Eugenie” – zárta megható sorait a hercegnő.

Eugénia hercegnőnek februárban született meg az első gyermeke, egy kisfiú, aki az August nevet kapta.

A gyermek Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő kilencedik dédunokája, ám a nagypapája már nem találkozhatott személyesen a csöppséggel.

Nagyapja iránti tiszteletét és szeretetét mutatja, hogy Eugénia fiának teljes neve az August Philip Hawke Brooksbank lett. Második keresztnevét, a Fülöpöt a dédnagyapja tiszteletére kapta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Princess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés

f

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?