LELKIZŐ

Nem a végső nyughelyére került Fülöp herceg koporsója: kiderült, mi az oka

Fülöp herceg koporsóját a Szent György-kápolna alatt található Királyi Sírboltba engedték le szombaton. Ám nem ez lesz a végső nyughelye.
  • Szerző: Ripost

A 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg temetését a világ minden tájáról követhették, azonban a család kérésének megfelelően, megszakították az adást, mikor II. Erzsébet férjének koporsóját leengedték a Szent György-kápolna alatt található Királyi Sírboltba. Ezt a szomorú és bensőséges pillanatot a család szűk körben szerette volna megélni, ám mint kiderült, nem a végső nyughelyére került a herceg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

II. Erzsébet halálakor együtt fogják őket eltemetni a VI. György király emlékkápolnában – idézte a Metropol.

Fülöp herceg nem a végső nyughelyére került (Photo by LEON NEAL / POOL / AFP)

II. Erzsébet és Fülöp, akik 74 évig voltak házasok, mindig is úgy tervezték, hogy közös sírban fognak nyugodni. A királynő haláláig azonban a herceg koporsóját a Windsor-kastély alatti sírboltban helyezték el, ahová a 15. századtól kezdve temették a királyi családok kiemelt tagjait.

Egyébként nem Fülöp herceg lesz az első, akinek a kápolna alatti sírbolt csak átmeneti otthont ad. Legutóbb édesanyja koporsóját a kérésnek megfelelően szállították át Jeruzsálembe. Jelenleg a királyi családok 25 tagja nyugszik itt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?