LELKIZŐ

Folytatódik az Újratervezés: új otthont kap a bajbajutott tűzoltó

Háromgyermekes családdal folytatódik hétfőn az Újratervezés. A TV2 műsorában most egy olyan otthont újítanak fel, ami egy természeti csapás miatt vált lakhatatlanná. Egy tűzoltón és családján segítenek Ördög Nóráék.
címkék:
  • Szerző: e.j.

Hétfőn vadonatúj részekkel folytatódik az Újratervezés a TV2 műsorán. Az eheti adásban a nézők a Molnár családdal ismerkedhetnek meg: Zoltán és Szandi nagy szeretetben nevelik a tizenkét éves Annát, a hatéves Ádámot és a másfél éves Bendegúzt, ám egy július végi áradás miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zoltán, az édesapa tűzoltóként dolgozik Böhönyén, és a nagy árvízi mentés után arra ment haza, hogy nekik is el kell hagyniuk az otthonukat.

Az áradás kimosta a pincéjüket, megrepedt a házuk fala, és az egész otthonuk lakhatatlanná vált. Zoltánékat és a három gyermeket is nagyon megviselte a tragédia.

„A férjem, mint tűzoltó próbálta menteni a bajbajutott embereket. Nálunk is folyt be a víz mindenhol, de nem mondhattam neki azt, hogy márpedig itthon maradsz, mert neki ez a munkája. Szombaton és vasárnap éjszakába nyúlóan dolgoztak és próbálták stabilizálni a helyzetet. Mondtam neki, hogy meg kéne nézni a pincét. Amikor meglátta, elmondta, hogy nagyon nagy a baj” – emlékezett vissza Szandi.

Ördög Nóra és az Újratervezés csapata a Somogy megyei településre látogatott, hogy meglepjék a családot a nagy hírrel: a műsornak köszönhetően lehetőséget kapnak egy új életre. Zoltán és Szandra örömükben elsírták magukat.

„Azért sírtam, mert tudtam, hogy most jó lesz, és hirtelen minden rossz, ami eddig volt, nagy kőként leesett a vállamról. Megnyugodtam” – fogalmazott az édesanya.

A család az utóbbi hónapokban Zoltán szüleinél lakott, de be kellett látniuk, hogy hét embernek – sőt, ha az összes családtag otthon van, akkor tizenegy – szűkös a hely.

„A gyerekek előtt nagyon nehéz tartani magunkat, és azt mondani, hogy majd visszakapjuk az otthonunkat, holott nem tudjuk, hogy ez mikor lesz. Két hónapos korom óta lakom itt, és elveszett az a biztonság, amit pici gyermekkorom óta nyújtott ez a ház” – mondta el Szandi, akinek történetével a héten ismerkedhetnek meg a TV2 nézői.

Először mutatnak be természeti csapás sújtotta otthont

Ördög Nórát is megérintette a Molnárékat ért tragédia: az Újratervezés során először mutatnak be olyan családot, akiknek egy természeti csapás miatt vált lakhatatlanná az otthonuk.

„Látom Szandin, hogy őt rettenetesen megviseli ez a helyzet. A huszonnegyedik órában érkeztünk, az utolsó pillanatban. Nagyon próbálja tartani magát, főleg a gyerekek miatt is, de percenként elsírja magát. Zoli nagyon tartja magát, ő igazi szilárd családfő, aki próbálja egyben tartani a családi egységet” – fogalmazott a műsorvezető.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?