LELKIZŐ

Fia közölte a szomorú hírt: elhunyt az Oscar-díjas magyar

A 70 éves magyar filmes hosszú betegség után hunyt el csütörtök este, a hírt a fia közölte a közösségi médiában.
  • Szerző: Ripost

A magyar producer, a 70 éves Udvardy Anna ötven évet dolgozott a magyar filmszakmában, és bár élete kudarcokkal és csalódásokkal is volt megtűzdelve, imádta a szakmáját - írja a Femcafé. A 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki producere hosszú betegség után, hetvenéves korában életét vesztette, halálhírét fia tette közzé csütörtök este közösségi oldalán.

Udvardy Anna haláláról fia, András tájékoztatott, aki néhány sorral emlékezett meg szeretett édesanyjáról. "Az elmúlt pár év az egyik legszebb időszak volt az életében. Szakmai szempontból, rengeteg munkával olyan magasságokra tört, amelyet el sem tudott képzelni. Ötven évet töltött el a filmszakmában, ami az élete volt... Sokan szorítottak neki, sokan küldték a jókívánságokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni, édesanyámnak nagyon sokat jelentett, de sajnos elvesztette a küzdelmet a rák felett" - fogalmazott Udvardy Anna fia.

Udvardy Anna utolsó munkája, Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki kapcsán, a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában nyerte el az Oscar-díjat. Udvardy Anna a tavalyi díjátadó után az alábbi sorokkal emlékezett a 2017-es gálára a Facebook-oldalán: "Egy csoda volt amikor a kezembe adták a díjat és ami utána a háttérben zajlott. Ott álltam, kezembe a díjjal, világsztárok körülöttem, a rengeteg fotós. Kristóf szavai: - Nézz bele a kamerába. De melyikbe, hiszen rengeteg kamera szegeződik ránk. Kristóf válasza - Mindbe. Mai napig nem tudom elhinni, hogy ez velem történt meg" - mondta őszintén halála előtt Udvardy Anna, akinek Salma Hayek és David Oyelowo adta át az elismerést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?