LELKIZŐ

Fenyő Miklós évtizedek óta nem bocsát meg Szikorának

Bár Szikora a mai napig testvéri szeretettel gondol zenésztársára, kevés az esély arra, hogy újra szóba álljanak egymással.
  • Szerző: Ripost

Szikora Róbert és Fenyő Miklós majd egy évtizeden keresztül szinte testvérként tekintett egymásra. Együtt vitték sikerre a Hungáriát. 1982-ben azonban végleg összevesztek, amikor a csikidam atyját felkérték, hogy írjon dalokat Szűcs Juditnak. Szikora erről az Esti Frizbi felvételén beszélt Hajdú Péternek.

„Felhívtak a kiadótól, hogy írjak egy dalt Judit készülő diszkó lemezére. Majd mivel annyira jól sikerült, újra telefonáltak, hogy kéne még egy nóta, majd még egy... Végül egy komplett lemez lett belőle. Akkoriban ment a Hotel Menthol turnénk, így a dalokat a buszban írtam, ez nem sokáig maradhatott titok."

Amikor Miki rákérdezett, megmondtam, hogy valóban én írom Judit lemezét.

Ez nem tetszett a zenekarnak. Azt mondták, hogy a rock and roll egységét nem szabad megbontani azzal, hogy a diszkókirálynőnek írok. Erre én azt válaszoltam, hogy akkor is megcsinálom, mire ők kitettek a Hungáriából” – idézte fel az ATV stúdiójában Szikora, aki azt is elárulta, hogy ő a mai napig testvéri szeretettel gondol Fenyő Miklósra, még ha évtizedek óta nem is sikerült rendezniük a viszonyukat. 

És ezeket olvastad már?