LELKIZŐ

Fájdalmas vallomást tett Oláh Ibolya

Az énekesnő három év kihagyás után áll ismét színpadra, még Presser Gáborral is közös munkára készülnek.
  • Szerző: Ripost

A dalaival gyógyítja magát Oláh Ibolya. A Megasztár első szériájának második helyezettje önálló estjén terápiás jelleggel mesél nehézségeiről, élete legtragikusabb és legszebb pillanatairól. Hogy származása miatt milyen nehezen sikerült elfogadtatnia magát, hogy az évek során kifulladt a nagy hajtásban, majd három esztendőnyi kihagyás után hogyan talált magára. Különleges, zongorára komponált show-jában vet számot életével, amelyben számos kisebb-nagyobb sorstragédia rejlik.

"Volt egy nagyon kedves barátom, akiről a mai napig nehéz beszélnem. Az utcára került, egy másik barátom kérdezte, vajon ránk is ez a sors vár? Nem tudtam mit mondani erre, mert legbelül azt éreztem, igen – vallotta be a hónapokig valóban fedél nélkül élő Ibolya, akit később árvaházi nevelője értesített arról, hogy a barát öngyilkos lett. – Csak annyit tudtam mondani, hogy sajnos, nem vagyok meglepve..."

Az énekesnő úgy emlékszik, ebben az időszakban az ő mindennapjait is a reménytelenség határozta meg, rengeteg árvaházat, családot járt meg a boldogságot keresve, hiába. Vigaszt csak a zenében talált, de a karrierje kezdetét kísérő emberekben is sokszor csalódnia kellett.

"Volt egy időszakom, amikor azt éreztem, én nem lehetek boldog. Az emberek jöttek-mentek az életemben. Valaki megmaradt, valaki nem, olyan furcsa sztori ez. Rengeteg mindent megéltem, nagyon nehéz helyzetekbe kerültem, de azt is láttam magam körül, hogy nagyon szegény emberek egy nyomorúságos viskóban is tudnak boldogok lenni – mesélte Ibolya. – Igazából egy helyen éreztem magam mindig is komfortosan, a színpadon. Ott mindig minden magától értetődő volt."

Mégis kellett három év, hogy kifújja magát és elvonuljon a világ elől, és csak magával törődjön.

"Tizenegy éven keresztül fesztiváloztam, belefásultam. Akartam egy kis nyugalmat. Három évig semmit sem csináltam, nem érdekelt az egész, aztán találkoztam Nagy Vikivel, kitaláltuk a műsort. Megtaláltam magam, és úgy beszélhettem, mint előtte soha – mesélte lelkesen a Blikknek Ibolya, akinek a pörgés is elkezdett hiányozni. – Már hiányzik az őrület, egy-két évet még megtolnék mindenképp – mondta nevetve az énekesnő, hozzátéve: nagy, közös színházi projektre készül Presser Gáborral. – Nagy durranás lesz! Hiszem, azok a kapuk is kitárulnak majd, amik bezárultak vagy ki se nyíltak előttem eddig."

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?