LELKIZŐ

Fájdalmas vallomás, ezen ment keresztül halála előtt a Szomszédok atyja

Felesége beszélt Horváth Ádám betegségéről, és az éveken át tartó küzdelmükről.
  • Szerző: Ripost

Évekig küzdött a betegségével a Szomszédok című telenovella atyja, Horváth Ádám. A Kossuth-, Erkel- és Balázs Béla-díjas rendező, érdemes és kiváló művész tragédiájáról felesége, Csűrös Karola színésznő beszélt.

"Most nagyon nehéz, de legalább nem vagyok egyedül. A menyem és a két unokám mindenben támogatnak, ami nagyon sokat jelent" - mondta a Blikknek a sorozat egykori Etusa, aki 53 évig volt a rendező felesége.

A rendező az elmúlt néhány évben szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Kollégáitól, barátaitól is türelmet kért, hosszú ideig próbálta legyőzni a betegségét, amelyről sem ő, sem Karola nem akart beszélni korábban.

"Ádám a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézetben hunyt el. Tüdőrákja volt, agyi áttéttel, amely miatt már hallucinált is. Az utóbbi időben már sokszor nem tudta, mi a valóság és mi a képzelet. Fájdalmas és megterhelő volt ez neki is, aki átélte, és nekem is, hogy tétlenül kellett néznem, ami vele történik. Csak nézni is rémes volt..." - csuklott el a hangja a színésznőnek, aki mindvégig fogta férje kezét, a kezelések során és a halálos ágyán is.

"Az elmúlt években öt kórházban műtötték, kezelték, fektették, nem volt könnyű. Csak rövid időkre engedték haza, ahogy nem sokkal a halála előtt is. Azonban annyira rosszul lett, hogy vissza kellett vinni. Igazából a végén már altatták őt, így az utolsó napokban már nem is tudtunk egymástól elbúcsúzni, de megtettük azt korábban... Amerikában élő lánya, Veronika is haza tudott jönni egy kis időre, ahogy a temetésre is biztosan jön majd."

Csűrös Karola elárulta, hogy amennyire lehetett, felkészültek az elkerülhetetlenre, Ádám halála előtt már sokat beszélgettek az elmúlásról.

Csűrös a Győri Kisfaludy Színházban ismerte meg Horváth Ádámot, aki azonban nős volt, így Karola távolságtartó maradt. Ám amikor néhány évvel később Budapesten újra találkozott a már elvált rendezővel, semmi nem állhatott kettejük közé. Hamar szerelem szövődött, majd 1966-ban összeházasodtak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?